Ένα Σύμπαν Πιο Κάτω

Ο Κυριάκος Μακρής επιστρέφει με νέα δουλειά και έκθεση στο Ναύπλιο

Το νέο comic του Κυριάκου Μακρή, ΕΝΑ ΣΥΜΠΑΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ, είναι το αντικείμενο της έκθεσης που θα φιλοξενηθεί στο Βουλευτικό Ναυπλίου, από τις 30 Ιουλίου έως και τις 8 Αυγούστου.

«Όταν σε νηπιακή ηλικία αντίκρισα για πρώτη φορά το Μπούρτζι, είπα: αυτό το κάστρο έχει πέσει από τον ουρανό μέσα στη θάλασσα!»

Από τον αντί-πρόλογο του κόμικ άλμπουμ:

…αυτό το περίεργο ιπτάμενο αντικείμενο, αγνώστου ταυτότητος μέχρι εκείνη τη στιγμή, γεννήθηκε ένα σύμπαν πιο κάτω. Ένα σύμπαν γεμάτο χιούμορ, ευτράπελα περιστατικά, ανίκανο και άχρηστο πλήρωμα, γεμάτο εμμονές, παράλληλους μονολόγους, διαξιφισμούς, αποστολές, σχέδια, όνειρα και αστέρια. Πολλά αστέρια. Το μαγικό διαστημόπλοιο, στο παρακάτω σύμπαν του, ήταν πάντοτε ένα βήμα πριν την αποτυχία. Και ενώ κάθε καρέ βρισκόταν όλο και πιο κοντά στην καταστροφή, αυτό κατάφερνε και συνέχιζε ανέμελο τη βόλτα του. Λες και αυτό το παρακάτω σύμπαν συνωμοτούσε στη ζωή γιατί αγαπούσε την αποτυχία της και διασκέδαζε με τους κωμικά δραματικούς της ήρωες. Ή μήπως, τελικά, τα πράγματα είναι διαφορετικά; Μήπως αυτό το σύμπαν βλέπει τα πράγματα από μια άλλη γωνία, μια γωνία παρακάτω; Μήπως, δηλαδή, αυτή η κωμική στιγμή μίας αποτυχίας δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα εισιτήριο διαρκείας, μια πτήση απλά και μόνο χωρίς επιστροφή;

Το κόμικ άλμπουμ «Ένα σύμπαν πιο κάτω» θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Βιβλιοπωλείο Αποσπερίτης.

Συνδιοργάνωση Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.)
Διάρκεια έκθεσης: 30/7-8/8/21
Ώρες λειτουργίας: 11:00-14:00 & 19:00-22:00
Βουλευτικό (ισόγεια αίθουσα)
Σταϊκοπούλου 12, Ναύπλιο
Είσοδος ελεύθερη