Previews Picks

February 2022

Ο χειμώνας φεύγει σιγά-σιγά και δεν είναι μόνο τα μέτρα κατά του Covid που χαλαρώνουν. Το ίδιο κάνουν ο Αντώνης Αντωνιάδης και ο Δημήτρης Σακαρίδης, οι οποίοι ξεφεύγουν από την πίεση της καθημερινότητας, ξεφυλλίζοντας το τρέχον PREVIEWS…

Blue Pages

Σε μια εποχή που δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει την επόμενη μέρα (αισιόδοξα ξεκινήσαμε), ο κατάλογος της Diamond συνεχίζει να αποτελεί σταθερή αξία για να ανακαλύψουμε κομιξάκια, να έρθουμε σε επαφή με δημιουργούς που δεν γνωρίζουμε το έργο τους, αλλά και, σπανίως (γκούχου, γκούχου), για να κράξουμε τις εκδοτικές επιλογές με τις οποίες η βιομηχανία προσπαθεί να διατηρηθεί ζωντανή.

Αρκετές επιλογές αυτόν τον μήνα, λίγα όμως πράγματα που πραγματικά αξίζουν την προσοχή σας. Καλώς μας ήρθατε σε ένα ακόμη Preview Picks, hope you survive the experience…

Batman Beyond: Neo-Year #1

$3.99 page DC4 DC Comics

Στο σημερινό μας αφιέρωμα στα “ξαναζεσταμένα πιάτα που προσφέρει η DC”, πρωταγωνιστεί ο Batman του μέλλοντος κι εγώ αναρωτιέμαι στις πόσες αποτυχημένες εκδοτικές απόπειρες θα καταλάβει επιτέλους η εταιρία πως “ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ BATMAN BEYOND”.

Flashpoint Beyond #0

$5.99 page DC11 DC Comics

Και μιας που λέγαμε για ξαναζεσταμένα πιάτα, η εκδοτική κυριολεκτικά επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, με μια νέα σειρά που λαμβάνει χώρο στον κόσμο του Flashpoint. Και μπορεί η σύνοψη του τεύχους να προδιαγράφει την αποτυχία, όμως το creative team των Geoff Johns και Eduardo Risso φωνάζει από τα 100 χιλιόμετρα “ελάτε σε μένα, καλά μου πελατάκια” κι εγώ τρέχω σαν ηλίθιος προς το μέρος τους.

Justice League #75

$6.99 page DC22 DC Comics

Εφτά δολάρια για να δείτε την Justice League να πεθαίνει στο τελευταίο τεύχος της σειράς. Ο κυνικός μέσα μου ψιθυρίζει “πεταμένα λεφτά”, αλλά, εντάξει, όπως μάθαμε, η συγκεκριμένη ιστορία θα αποτελέσει τον πρόλογο του επόμενου event της DC, με τίτλο DARK CRISIS.

Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, η εταιρία πέταξε το τυράκι και τώρα είναι δική σας απόφαση αν τελικά θα πιαστείτε στη φάκα που σας έστησε.

The Sandman Universe: Nightmare Country #1

$3.99 page DC26 DC Comics

Δεν έχω καταλάβει καθόλου πως γίνεται, από τη μία, ο James Tynion IV να φεύγει από τη DC και, από την άλλη, να ξεκινάει να γράφει νέα σειρά. Όπως και να ‘χει, το συγκεκριμένο φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον, τόσο για τους παραδοσιακούς φίλους του SANDMAN, όσο και για αυτούς που εκτιμούν τα horror comics γενικότερα, οπότε τσεκάρετε.

Amazing Spider-Man #1

$5.99 page M2 Marvel Comics

60 χρόνια Spider-Man και σιγά που η Marvel θα έχανε την ευκαιρία για ένα νέο πρώτο τεύχος! Το όνομα του Zeb Wells δεν πείθει πολύ κόσμο, όμως η επιστροφή του John Romita Jr. – ασχέτως αν, κατ’ εμέ, η απόδοσή του έχει πέσει αρκετά τα τελευταία χρόνια – είναι βέβαιο πως θα ενθουσιάσει τους φίλους του Peter Parker, ο οποίος επιστρέφει επιτέλους στο ρόλο του Ανθρώπου-Αράχνη.

Τί θα πει “πότε είχε φύγει”; Μα καλά, δεν διαβάζετε Spider-Man; Ε, εντάξει, δεν χάνετε και τίποτα, μην αγχώνεστε.

Hulk vs. Thor: Banner of War Alpha #1

$4.99 page M10 Marvel Comics

60 χρόνια Hulk και Thor και σιγά που η Marvel θα έχανε την ευκαιρία για ένα ακόμη crossover. Υπό άλλες συνθήκες, θα έλεγα “ποιος ασχολείται;”, αλλά η υπογραφή του Donny Cates αποτελεί έναν σοβαρό λόγο για να αγοράσει κανείς αυτό το ενισχυμένο τεύχος των 40 σελίδων, για να δει να πέφτει ξύλο ανάμεσα στους δύο χαρακτήρες. Τίμιο.

Daredevil #1

$3.99 page M17 Marvel Comics

Δεν ξέρω αν διαβάσατε το DARK REIGN. Εγώ ομολογώ πως δεν το διάβασα. Όμως, το DAREDEVIL, σε γενικές γραμμές, αποτελεί μια σταθερά ποιοτική σειρά. Συνεπώς, το νέο #1 είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για να ξαναζεστάνουμε τη σχέση μας με τον χαρακτήρα. Εξάλλου, σύμφωνα με τη Marvel, πρόκειται για “το πιο σημαντικό DAREDEVIL τεύχος της χρονιάς, μέχρι τον επόμενο μήνα”.

Για να μη λέτε πως εμείς είμαστε οι κακοί. Μόνοι τους τα λένε.

X-Men Red #1

$4.99 page M19 Marvel Comics

Ο Απρίλιος είναι ένας καλός μήνας αν σας αρέσουν οι X-Men. Βέβαια, αν όντως σας αρέσουν οι X-Men, πλέον γνωρίζετε καλά πως κάθε ανακοίνωση για μια νέα σειρά, συνήθως ακολουθείται από μια νέα απογοήτευση. Το X-MEN RED θα μας παρουσιάσει τις διαγαλαξιακές περιπέτειες των X-Men στον Άρη και, προσωπικά, όσο και αν θα ήθελα να με κερδίσουν τα ονόματα του Al Ewing και του Stefano Caselli στο εξώφυλλο, έχουν κάνει και οι δύο αρκετές μπαρούφες πια, ώστε να παραμένω επιφυλακτικός απέναντί τους.

Legion Of X #1

$4.99 page M21 Marvel Comics

Cool roster? Check. Cool writer? Check. Cool artist? Not so much but worth a try. Τα WAY OF X, που αποτελούν τον πρόλογο αυτής της νέας σειράς, μπορεί να μην μου άλλαξαν τη ζωή, όμως ήταν αξιοπρεπέστατα και αποτελούν έναν καλό λόγο για να δώσω μια ευκαιρία στο LEGION OF X.

Knights Of X #1

$4.99 page M22 Marvel Comics

Το αντίθετο ισχύει εδώ, καθώς παρ’ όλο που όταν ξεκίνησε το τελευταίο run του EXCALIBUR, μου είχε φανεί μια χαρά, στην πορεία κατέληξε να μην διαβάζεται, ή τέλος πάντων, εγώ να μην μπορώ να το διαβάσω. Συνεπώς, δεν θα ασχοληθώ καν με το KNIGHTS OF X, αλλά, καθότι στο Comicdom.gr μας χαρακτηρίζει το αίσθημα ευθύνης, εγώ όφειλα να σας ενημερώσω.

Moon Knight: Black, White & Blood #1 (of 4)

$4.99 page M27 Marvel Comics

Δεν θα σας πω ψέματα. Δεν έχω διαβάσει ούτε ένα τεύχος από αυτά τα BLACK, WHITE & BLOOD που βγάζει η Marvel. Αλλά ακούω καλά λόγια, οπότε με βάση τα creative teams, αλλά και το πόσο φανταστικός χαρακτήρας είναι ο Moon Knight, το συγκεκριμένο εκτιμώ πως αξίζει την προσοχή σας.

A Town Called Terror #1

$3.99 page 50 Image Comics

Και μιας που λέγαμε για horror, η νέα σειρά της Image, από τους Steve Niles και Szymon Kudranski, μοιάζει απολύτως καθηλωτική και ικανή να σας σηκώσει την τρίχα. Απλά, αναρωτιέμαι, τόσες χιλιάδες comics έχουν βγει όλα αυτά τα χρόνια, έπρεπε για να μας το πουλήσει η εκδοτική να γράψει πως πρόκειται για μια ιστορία όπου “το MIDNIGHT MASS συναντά το OZARK”;

Και τελικά, μήπως αυτές οι πρακτικές είναι που απαξιώνουν τη βιομηχανία; Και τελικά, μήπως δεν σας νοιάζει και πάρα πολύ, οπότε να σταματήσω να γράφω βλακείες και να συνεχίσω με τις επιλογές μας; Ναι, καλά τα λέτε, αυτό θα κάνω.

Image! #1 (of 12)

$5.99 page 52 Image Comics

30 χρόνια Image και η εταιρία δείχνει να ακολουθεί με συνέπεια τις εξυπνάδες των δύο “μεγάλων”, οπότε το γιορτάζει με μια νέα ανθολογία 12 τευχών, από την οποία θα παρελάσουν πολλά μεγάλα ονόματα που συνεργάζονται, ή έχουν συνεργαστεί, με την εκδοτική.

Ωραίο φαίνεται, σε ψιλο-λογική τιμή είναι, οπότε, γιατί όχι;

Grip Of The Kombinat

$16.99 page 56 Image Comics

“A pulpy action love letter to sci-fi”, μας υπόσχεται η Image σε αυτό το graphic novel 192 σελίδων και, δεν ξέρω για εσάς, αλλά, λίγο η σύνοψη της ιστορίας, λίγο μια πρώτη ματιά που έριξα στο σχέδιο, λίγο τα ονόματα των Simon Roy και Damon Gentry, ψήθηκα.

Ελπίζω να μη σας πάρω στο λαιμό μου…

The Rocketeer: The Great Race #1 (of 4)

$4.99 page 122 IDW Publishing

Ο συνήθως εξαιρετικός Stephen Mooney αναλαμβάνει να φέρει ξανά στο χαρτί τον σπουδαίο χαρακτήρα του Dave Stevens, κι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να το αγοράσουμε.

(Στην πραγματικότητα έχουμε ανέβει πάνω στους καναπέδες και ζητωκραυγάζουμε, αλλά αυτό είναι μια ιστορία για μια άλλη φορά, ή, πιο πιθανά, για ποτέ.)

Project Superpowers: Fractured States #1

$3.99 page 139 Dynamite Entertainment

Μην βαράτε, αλλά δεν έχω διαβάσει το PROJECT SUPERPOWERS των Jim Krueger και Alex Ross. Συνεπώς, δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κρίνω αν αυτή η νέα σειρά έχει λόγο ύπαρξης. Αυτό που σίγουρα γνωρίζω, όμως, είναι πως τα ονόματα των Ron Marz, Andy Lanning και Emilio Utrera είναι, από μόνα τους, αρκετά για να συμπεριλάβω το συγκεκριμένο στις προτάσεις μου για αυτό το μήνα, καθώς και στη λίστα μου με το τι θα αγοράσω τον Απρίλιο!

Immortal Red Sonja #1

$3.99 page 149 Dynamite Entertainment

Οι Dan Abnett και Alessandro Miracolo μεταφέρουν μια νεαρή εκδοχή της Red Sonja στον κόσμο του Βασιλιά Αρθούρου, καθώς η πρωταγωνίστρια αναζητά τον μάγο Merlin ενώ, παράλληλα, την καταδιώκει ο Πράσινος Ιππότης. Απ’ ότι καταλαβαίνω, ενδείκνυται και για αναγνώστες που δεν διαβάζουν Red Sonja, οπότε, μπορώ να το πάρω κι εγώ.

The Realist: Last Day On Earth

$24.99 page 209 Boom! Studios

Η τρίτη συλλογή των πετυχημένων αυτοβιογραφικών strips του βραβευμένου με Eisner δημιουργού, Asaf Hanuka, κυκλοφορεί από το imprint Archaia της Boom!, και νομίζω πως αποτελεί μια καλή ευκαιρία, σε περίπτωση που δεν το έχετε κάνει, να έρθετε σε επαφή με τη δουλειά του Ισραηλινού δημιουργού.

Green Pages

Στο πιθανότατα τελευταίο χρονικό διάστημα, έως τα μέσα Απριλίου, όπου έχω έστω και λίγο ελεύθερο χρόνο, αποφάσισα να τον αφιερώσω στο να γράψω PREVIEWS PICKS. Το αν αυτή ήταν μια καλή επιλογή ή όχι, θα κριθεί στο μέλλον, υπό πιο “ψύχραιμες” συνθήκες.

Τουλάχιστον ο αδερφός Αντώνης πήρε τις μπλε σελίδες και μου άφησε τις πράσινες, οπότε και λιγότερη δουλειά έχω, αλλά και λιγότερο “ξινός” θα νιώσω…

Marvel Value Stamps: A Visual History

$24.99 page 219 PublisherAbrams Comicarts

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι… Τα Marvel Value Stamps που συμπεριλήφθηκαν στα comics της εκδοτικής το 1974 και το 1975, είναι ένα πραγματικά ιστορικό κομμάτι του παρελθόντος της Marvel, καθώς και ένας αέναος πονοκέφαλος για τους συλλέκτες. Βλέπετε, τα συγκεκριμένα stamps δεν τυπώθηκαν σε κάποιο ένθετο μέσα στα τεύχη, αλλά πάνω στα letters page τους, που σημαίνει πως για να τα μαζέψει κάποιος, έπρεπε να κόψει το ίδιο το τεύχος, αφήνοντας πίσω μια τετράγωνη τρύπα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες κακοποιημένα τεύχη, τα οποία φυσικά πλέον δεν είναι, σε καμία περίπτωση, near mint.

Η συγκεκριμένη έκδοση κάνει μια αναδρομή στη Ιστορία των Marvel Value Stamps, αναδημοσιεύονται εδώ και μας φέρνουν πιο κοντά σε μια εποχή που η Marvel ήταν πραγματικά… Marvelous!

Midnight Rose

$8.99 page 224 PublisherAfterShock Comics

Δεν είμαι βέβαιος αν έχω αγοράσει περισσότερα από δυο-τρία τεύχη της AfterShock. Τις περισσότερες φορές, οι τίτλοι της μου βγάζουν μια αισθητική “αυτά που αρνήθηκε να εκδώσει η Image” και βρωμάνε “high concept” από μακριά.

Το συγκεκριμένο, όμως, το γράφει ο τεράστιος Jim Starlin, οπότε αισθάνομαι υποχρεωμένος να το παραγγείλω και να το διαβάσω. Το γεγονός ότι είναι one-shot, και συνεπώς “one time investment” αποτελεί έναν επιπλέον προωθητικό παράγοντα, ενώ το ότι το σχεδιάζει η ικανότατη και συμπαθέστατη Nikkol Jelenic δεν βλάπτει καθόλου.

Statics #1

$5.00 page 297 PublisherFantagraphics Books

Ο Jeffrey Lewis είναι ένας εξαιρετικός cartoonist, με κοφτερό χιούμορ και πολύ ωραίο artwork, του οποίου η self-published σειρά FUFF αποτελεί ένα από τα καλά κρυμένα διαμάντια των 00s, οπότε αυτή η νέα πολυθεματική χιουμοριστική σειρά, με θεματικές όπως “υπερήρωες που εθίζονται στη χρήση smartphones” και “ο θεός εφευρίσκει ένα νέο όνομα για τα comics” ακούγεται σίγουρα πολλά υποσχόμενη.

(Ζητάμε συγνώμη που δεν έχουμε εικόνα, αλλά δυστυχώς το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους δεν υπάρχει ακόμα πουθενά online και η εικόνα στο PREVIEWS είναι υπερβολικά μικροσκοπική για να σκαναριστεί.)

One Beautiful Spring Day

$39.99 page 298 PublisherFantagraphics Books

Για όσους “πιάνουν” το χιούμορ και το ύφος του, ο Jim Woodring είναι ένας πραγματικός θεός των comics. Για τους υπόλοιπους, είναι απλά αυτός ο τύπος με το πολύ ωραίο και λεπτομερέστατο artwork, του οποίου οι ιστορίες δεν βγάζουν κανένα νόημα.

Για τους πρώτους, η αγορά αυτού του νέου graphic novel είναι must και σίγουρα δεν περίμεναν τη δική μου σύσταση για να το αποφασίσουν. Οι υπόλοιποι ίσως θα έπρεπε να του δώσουν άλλη μια ευκαιρία, με πιο ανοιχτό μυαλό…

Retroactive

$19.99 page 311 PublisherHumanoids

Time travel, espionage, δράση, μυστήριο, ανατροπές… Αυτά και πολλά ακόμα υπόσχεται η νέα αυτή σειρά, σε σενάριο και σχέδιο του Ibrahim Moustafa, γνωστού κυρίως από τη δουλειά του στο artwork του SAVAGE THINGS της Vertigo. Ας ελπίσουμε πως θα είναι εξίσου ικανός και ως συγγραφέας, γιατί το συγκεκριμένο comic φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και θα είναι σίγουρα καλοσχεδιασμένο.

Sidenote: Το ονομα του δημιουργού μου φέρνει αναπόφευκτα στο μυαλό το τραγούδι των Queen, το οποίο εδώ και λίγες μέρες (από τότε που ξεφύλλισα το τρέχον PREVIEWS) παίζει σε λούπα μέσα στο κεφάλι μου. Oh, well…

Hawk The Slayer #1

$6.50 page 337 PublisherRebellion

Fantasy/sword & sorcery δια χειρός των βρετανών Garth Ennis και Henry Flint (ο οποίος δεν έχει καμία απολύτως σχέση ή συγγένεια με τον Αμερικανό σχεδιαστή Flint Henry, που οι παλιοί θυμόμαστε από το GRIMJACK – just a weird coincidence) και παρ’ όλο που είμαι βέβαιος ότι πολλοί εκεί έξω θα ενθουσιαστούν, προσωπικά δεν έχω και τις καλύτερες σχέσεις με τον Ennis (και ειδικά τις post-PREACHER δουλειές του), οπότε λέω να το προσπεράσω.

Το cover price των $6.50 δεν βοηθάει για να μου αλλάξει γνώμη.

The Thief Inoue Akikazu And Other Stories

$17.95 page 388 PublisherDigital Manga Publishing

Ανθολογία με ιστορίες στο genre του ψυχολογικού θρίλερ, οι οποίες δεν έχουν δημοσιευτεί ξανά στα αγγλικά, δια χειρός του κορυφαίου Ιάπωνα δημιουργού comics, Osamu Tezuka. Τί άλλο χρειάζεται να μάθετε, δηλαδή;

Προφανέστατα, το pick του μήνα. Με διαφορά κιόλας.