The Proper Way To Watch TRON

Δεν έχω καταφέρει ακόμα να δω το TRON: Legacy. Για να είμαι πιο ακριβής, ακόμη δεν είμαι έτοιμος να το δω. Βλέπετε, μέχρι πρότινος, έλεγα ότι το TRON ήταν μία από τις αγαπημένες μου ταινίες. Θυμάμαι ότι την είχα δει σε βιντεοκασέτα, την οποία μάλιστα είχα αντιγράψει (ήμουν μόλις 10 ετών, δεν ήξερα τι είναι η πειρατεία – μη με συλλάβετε, παρακαλώ, κύριοι της MPAA) και την έβλεπα ξανά και ξανά. Εκείνη την εποχή, ξέρετε, που ο αέρας μύριζε γιασεμί, τα γραφικά του TRON ήταν πρωτόγνωρα και αυτό δεν θα πρέπει να το παραβλέψει όποιος αποφασίσει να δει την πρώτη ταινία, πριν πάει να δει το Legacy.

Επανέρχομαι όμως στο θέμα μας, την ανετοιμότητά μου να πάω να παρακολουθήσω την νέα ταινία (ή να πω, μήπως, την αρχή του νέου franchise – είναι, άραγε, πολύ νωρίς ακόμα για τέτοιες προβλέψεις;) και θα ομολογήσω εδώ, ενώπιον όλων, ότι δεν έχω διαβάσει το TRON: GHOST IN THE MACHINE. Πρόκειται για ένα limited series 6 τευχών, το οποίο κυκλοφόρησε από την Slave Labor Graphics, από το 2006 εώς το 2008, και συνεχίζει την ιστορία της πρώτης ταινίας, αλλά και του βιντεοπαιχνιδού TRON 2.0, το οποίο κυκλοφόρησε το 2003.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wdVw3MrOSCQ[/youtube]

Θα την γλύτωνα, όμως, ισχυριζόμενος ότι είμαι “πιουρίστας”, αν ήμουν ο τύπος που θα δείτε παρακάτω. Ο Jay Maynard, γνωστός και ως Tronguy, μπορεί να ισχυρίζεται με περισσή άνεση, ότι είναι ένας από τους πιο αφοσιωμένους οπαδούς του TRON. Όλα ξεκίνησαν το 2004, όταν ο Jay έφτιαξε το πρώτο του κοστούμι, για να παρευρεθεί στο Penguicon.

Δεν μπορείτε να πείτε…

Ο Jay απασχόλησε και πρόσφατα τα διαδίκτυα, όταν τηλεφώνησε στον κινηματογράφο της περιοχής του και τους ανακοίνωσε ότι σκόπευε να πάει να παρακολουθήσει την καινούρια ταινία, φορώντας, φυσικά, το κοστούμι του. Επίσης, φυσικά, ο υπεύθυνος του κινηματογράφου αρνήθηκε. Ο Jay δήλωσε ότι το καταλαβαίνει γιατί το φώς από το κουστούμι (οι μπλε γραμμές που βλέπετε, ανάβουν – κάντε  μια βόλτα από το site του Jay για να δείτε το κοστούμι αναμμένο και τον Jay προφίλ!) θα ενοχλούσε τους γύρω του στην αίθουσα και δεν αισθάνεται θυμωμένος.

Αν σας άρεσε ο Jay, το κοστούμι του, ή συνδυασμός αυτών, να έχετε υπόψιν σας ότι, εκτός των άλλων, ο εν λόγω κύριος παρέχει και υπηρεσίες συμβούλου σε θέματα μηχανογράφησης και, όπως ισχυρίζεται, οι τιμές του είναι λογικές. Μπορείτε, αν θέλετε, να του ζητήσετε ένα βιογραφικό.

Αν, πάλι, για κάποιο λόγο, δεν σας αρέσει αυτή η ιδέα, αλλά, ρε παιδί μου, θέλετε να κάνετε εντύπωση στις αίθουσες, ή στους φίλους σας, ή σε κάποιον άλλο, σας έχω κάτι πιο… διακριτικό. Πώς σας φαίνεται ένα αξεσουάρ εμπνευσμένο από την ταινία; Μια τσάντα, για παράδειγμα.

Η Ada και η Becky, ενθουσιασμένες με την ταινία, αποφάσισαν να μεταμορφώσουν μια τσάντα για laptop, σε κάτι πολύ όμορφο, χρησιμοποιώντας el-wire. Το el-wire, χρησιμοποιείται ευρέως από όσους κάνουν μετατροπές στα κουτιά των υπολογιστών τους, αλλά τελευταία έχει αρχίσει να εμφανίζεται και στην ένδυση. Μπορείτε να δείτε αναλυτικές οδηγίες κατασκευής εδώ. Δεν είναι κάτι πολύπλοκο σαν διαδικασία. Θα έχει κάποιο ψάξιμο στο διαδίκτυο για τα υλικά που χρειάζονται, αλλά, κατά τα άλλα, είναι απλό. Το μόνο σημείο που χρειάζεται προσοχή, είναι το πώς χρησιμοποιούμε το κολητήρι στο el-wire, αλλά είμαι σίγουρος ότι με λίγο ψάξιμο και λίγες πρόβες δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο σοβαρό πρόβλημα.