SNAPSHOT REVIEWS 15-12-2011

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

WOLVERINE AND THE X-MEN #2
Writer: Jason Aaron
Penciller: Chris Bachalo
Marvel Comics

Για να πω την αλήθεια είχα ήδη σοβαρές επιφυλάξεις για τον τίτλο από το πρώτο τεύχος και εδώ τα πράγματα χειροτερεύουν. Οι χαρακτήρες δεν προκαλούν ενδιαφέρον. Ειδικά το concept με τα πιτσιρίκια ως το νέο Hellfire Club το βρίσκω τραγικό, ενώ δε νοιάζομαι και ιδιαίτερα για τους μαθητές. Ο γενικότερος τόνος είναι λάθος, με περισσότερο χιούμορ από όσο θα ήθελα. Το storytelling είναι συγκεχυμένο και πραγματικά με κουράζει να το παρακολουθήσω. Ο Bachalo μπορεί να είναι πολύ καλός artist, αλλά εδώ νομίζω ότι έχει παραφορτώσει κάθε panel και δεν είναι και τόσο λειτουργικό.

Προφανώς αυτός ο τίτλος δεν απευθύνεται σε μένα, αλλά feel free να συνεχίσετε να τον διαβάζετε αν σας αρέσει.

UNCANNY X-MEN #2
Writer: Kieron Gillen
Pencillers: Carlos Pacheco, Jorge Molina, Rodney Buchemi
Marvel Comics

Και περνάμε στον έτερο (νέο;) τίτλο των X-Men, το UNCANNY. Εδώ τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα. Όχι τέλεια, αλλά τουλάχιστον ενδιαφέρεσαι να δεις την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ο τίτλος. Δε συμφωνώ 100% με το “Extinction Team” concept, αλλά θα δούμε και λίγο larger-than-life action. Η επιλογή του Mr Sinister ως του πρώτου villain έχει ενδιαφέρον. Το τέλος σε προκαλεί να παρακολουθήσεις τη συνέχεια.

Το artwork του Pacheco είναι εξαιρετικό, όπως πάντα, και είναι κρίμα που δε θα συνεχίσει και μετά το πρώτο story-arc.

FΑΝΤΑSTIC FOUR #600
Writer: Jonathan Hickman
Penciller: Steve Epting & various
Marvel Comics

Ο λόγος που η Marvel αποφάσισε να μετονομάσει το FΑΝΤΑSTIC FOUR σε FF με το θάνατο του Human Torch, μόνο και μόνο για να τον επαναφέρει ένα χρόνο αργότερα, μου διαφεύγει, αλλά τέλος πάντων. Με το FΑΝΤΑSTIC FOUR #600 κλιμακώνεται η ιστορία που ξεκίνησε από το πρώτο κιόλας τεύχος του run του Hickman στον τίτλο και συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκειά του. Ο πόλεμος των τεσσάρων πόλεων κορυφώνεται, οι Kree επιτίθενται στη Γη, ο Annihilus θέλει να εισβάλει, ο Supreme Intelligence θέλει να καταστρέψει τους Inhumans. Και, φυσικά, μιας και είναι επετειακό τεύχος, έχουμε και ένα major event.

Το FΑΝΤΑSTIC FOUR / FF είναι σταθερά καλό από την αρχή του run, ίσως ο καλύτερος τίτλος της Marvel με κορυφαίους artists (Eaglesham, Epting, Kitson) να δουλεύουν σε αυτόν τα τελευταία χρόνια.

CAPTAIN AMERICA & BUCKY #624
Writers: Ed Brubaker, Marc Andreyco
Artist: Chris Samnee

Μετά τα γεγονότα στο FEAR ITSELF, το CAPTAIN AMERICA μετονομάστηκε σε CAPTAIN AMERICA & BUCKY και διαδραματίζεται στο παρελθόν για ευνόητους λόγους, με έμφαση στον Bucky.

To συγκεκριμένο τεύχος λαμβάνει χώρα στον Ψυχρό Πόλεμο, όταν ο Bucky ήταν ο Winter Soldier, εμβαθύνει στις σχέσεις του με τη Black Widow και εξηγεί το λόγο που έμπαινε σε cold storage ανάμεσα στις αποστολές. Είναι μια stand-alone ιστορία που διαβάζεται ευχάριστα με συμπαθητικό artwork. Από το επόμενο τεύχος αλλάζει το creative team οπότε ίσως θέλετε να το δείτε τότε.

ΒΑΤΜΑΝ ΤΗΕ DARK KNIGHT #3
Writers: Paul Jenkins, David Finch
Penciller: David Finch

Δεν είμαι σίγουρος για ποιο λόγο χρειαζόμαστε τρεις τίτλους ΒΑΤΜΑΝ και ακόμα είναι νωρίς να δούμε ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει και πού ακριβώς θα επικεντρωθεί ο καθένας από αυτούς.

Στο DARK KNIGHT, o Batman προσπαθεί να ανακαλύψει ποιός βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση μιας σειράς από villains. Το σχέδιο του Finch είναι καλό, αλλά από μόνο του δε φτάνει. Θα το παρακολουθήσω για ένα-δυο τεύχη ακόμα για να δω αν τελικά θα εξακολουθήσω να το διαβάζω, αλλά αν συνεχίσει έτσι δεν το βλέπω…