PREVIEWS PICKS (September 2015)

previews_sep2015Η νέα σεζόν ξεκίνησε για το Comicdom.gr, αν και πολύ λιγότερο εντυπωσιακά απ’ όσο θα θέλαμε, και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το παρθενικό για φέτος post με τις μηνιαίες επιλογές από τον κατάλογο της Diamond!

Λίγες μέρες πριν κληθούμε όλοι (για μια ακόμη φορά) να ψηφίσουμε και να επιλέξουμε τους σωτήρες της χώρας, δύο βετεράνοι του PREVIEWS PICKS, οι Δημήτρης Σακαρίδης και Αριστείδης Κώτσης, κλήθηκαν να ψηφίσουν τα καλύτερα (ή σημαντικότερα) comics που θας μας απασχολήσουν σε δύο μήνες.

Μην μπαίνετε στη διαδικασία να σκεφτείτε που και πως θα είμαστε τότε. Όπως και να ‘χει, θα αγοράζουμε και θα διαβάζουμε comics. Και πιθανώς θα έχουμε και πάλι εκλογές…

BLUE PAGES (Δημήτρης Σακαρίδης)

Ως γνωστόν, οι Μπλε σελίδες του καταλόγου της Diamond δεν είναι το φόρτε μου, αλλά κουτσά-στραβά όλο και κάτι ενδιαφέρον βρίσκω εκεί (κυρίως από την Dark Horse ή την Image για να είμαι ειλικρινής).

Disclaimer #1: Το MARVEL PREVIEWS δεν το είχα ανοίξει καν εδώ και ένα χρόνο περίπου – ή από την τελευταία φορά που είχα γράψει Blue Pages.

Disclaimer #2: Αν ανήκετε στην αντιπαθή αυτή ομάδα των ανθρώπων που πιστεύουν πως τα σκατά της Marvel μυρίζουν λεβάντα και γιασεμί, καλύτερα να μη διαβάσετε τα παρακάτω…

anad_avengers_1ALL-NEW ALL-DIFFERENT AVENGERS #1 & 2 (Marvel, pg. M4, $4.99 & $3.99)
Ή αλλιώς “ένας ακόμη τίτλος AVENGERS επειδή οι ταινίες πάνε τόσο μα τόσο γαμημένα καλά, που αν ηταν στο χέρι μας όλα τα comics που βγάζαμε θα είχαν τη λέξη AVENGERS στον τίτλο”. Ναι, ο δικός τους τίτλος είναι κάπως πιο πιασάρικος από τον δικό μου… Αλλά πολύ λιγότερο ειλικρινής και ακριβής! Γράφει ο Mark Waid, πράγμα που κάποτε σήμαινε πολλά αλλά τώρα σημαίνει “ωχ, αυτός ο μαλάκας” και σχεδιάζει ο Adam Kubert που “ΟΚ ‘νταξ, καλός είναι…”

NOVA #1 (Marvel, pg. M8, $3.99)
Με μεγάλη υπερηφάνεια θα πω ότι δεν έχω δώσει ποτέ περισσότερα από 3 δολάρια για να αγοράσω οποιοδήποτε τεύχος από σειρά του NOVA. Περιττό να πω ότι δεν προτίθεμαι να ξεκινήσω. Ακόμη και αν ψηνόμουν από τα ονόματα των δημιουργών (Sean Ryan & Cory Smith – ποιοί είναι αυτοί;), δεν θα αγόραζα ποτέ ένα τεύχος που έχει βγει και σε “hip hop variant”, whatever the fuck that is…

all_new_x-men_1ALL-NEW X-MEN #1 & 2 (Marvel, pg. M11, $3.99 ea.)
Σύμφωνα με το solicitation, τα μέλη αυτής της ομάδας είναι οι CYCLOPS, BEAST, ANGEL, THE ALL-NEW WOLVERINE, KID APOCALYPSE, OYA. Οι τρεις πρώτοι, εξ όσων αντιλαμβάνομαι, είναι οι teen versions των χαρακτήρων που υπήρχαν στο comic που έγραφε ο Bendis. (Μη με βάλετε να θυμηθώ πως το έλεγαν, please! Δεν αποκλείω να το έλεγαν επίσης ALL-NEW X-MEN… Stranger things have happened…) Οι δύο τελευταίοι χαρακτήρες δεν έχω ιδέα ποιοί είναι, αλλά φαντάζομαι πως γι’ αυτούς που παρακολουθούν X-titles θα λένε κάτι. Η πραγματική απορία μου, όμως, έχει να κάνει με τον χαρακτήρα της ALL-NEW WOLVERINE. Αυτό είναι το actual όνομά της; Δηλαδή, όταν της απευθύνουν το λόγο, λένε “hey, All-New Wolverine, how are you”, ή στην ερώτηση “ποιός έκανε αυτές τις γρατζουνιές στην πόρτα”, απαντούν “The All-New Wolverine”; I’m puzzled…

Το γράφει ο Dennis Hopeless, που απ’ ότι ακούω σημαίνει καλά πράγματα για αυτούς που διαβάζουν μοντέρνα mainstream υπερηρωικά comics.

spider-woman_1SPIDER-WOMAN #1 (Marvel, pg. M12, $3.99)
Στο εξώφυλλο η Spider-Woman είναι έγκυος. Στο solicitation μαθαίνω πως η Spider-Woman είναι η Jessica Drew, αλλά δεν μαθαίνω ποιός είναι ο πατέρας. Αν μάθει κανείς, ας μου πει. Ή μάλλον, τώρα που το ξανασκέφτομαι, ας μη μου πει καλύτερα…

WEB WARRIORS #1 (Marvel, pg. M4, $3.99)
OK, τί γίνεται εδώ; Είναι όλοι οι τίτλοι της Marvel #1; Αλήθεια, ποιός το αγοράζει όλα αυτά;;;

STAR-LORD #1 (Marvel, pg. M16, $3.99)
Γιατί, προφανώς, ο Star-Lord είναι αρκετά δημοφιλής ώστε να έχει δικό του τίτλο. Τουλάχιστον μέχρι να περάσει η μόδα του. Έτσι κι αλλιώς, η σειρά δεν πρόκειται να βγάλει πάνω από 20 τεύχη. (Βγάζει καμιά σειρά της Marvel πάνω από 20 τεύχη; Αφού κάθε 5-6 μήνες κάνουν renumbering. Τί κάθομαι και σκέφτομαι…)

VENOM: SPACE KNIGHT #1 (Marvel, pg. M18, $3.99)
Oh brother… Τί φανταστική ιδέα είναι αυτή; ΝΟΤ!

Κρίμα γιατί μου αρέσει το artwork του Ariel Olivetti. (Τον συγγραφέα Robbie Thompson δεν τον γνωρίζω. Φαντάζομαι ούτε αυτός εμένα.)

drax_1DRAX #1 (Marvel, pg. M20, $3.99)
Σύμφωνα με τον φίλο μου και co-editor Θωμά Παπαδημητρόπουλο, ο συγγραφέας αυτού του comic, CM Punk, είναι wrestler. Σύμφωνα με το solicitation της Marvel, είναι UFC fighter. Σύμφωνα με το Wikipedia (I know, right?) ήταν wrestler μέχρι το 2013, αλλά από πέρυσι συμμετέχει στο Ultimate Fighting Championship, οπότε πλέον θεωρείται mixed martial artist.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα με κάνει να αγοράσω ποτέ πρώτο τεύχος από τίτλο ενός χαρακτήρα που είναι στην καλύτερη περίπτωση supporting character περιορισμένου ενδιαφέροντος.

DEADPOOL #1 & 2 (Marvel, pg. M24, $3.99)
Πολύ σύντομα, ο Deadpool θα έχει περισσότερα #1 από τον Captain America.

HERCULES #1 (Marvel, pg. M26, $3.99)
Ώπα, κάτσε! Αυτό φαίνεται πραγματικά ενδιαφέρον και μπορεί να είναι και κανονικό pick!

Για δώστε μου μισό λεπτό να το μελετήσω… Χμμμ… Ο αξιόπιστος Dan Abnett στο σενάριο… Σχέδιο από τον εξαιρετικό Luke Ross… Το solicitation δεν έχει εξυπνάδες…

Ναι, αυτό είναι ένα κανονικό pick! It’s a miracle!!!

all-new_wolverine_1ALL-NEW WOLVERINE #1 & 2 (Marvel, pg. M28, $3.99)
Γαμώτο, το αστείο μου για το ότι την λένε THE ALL-NEW WOLVERINE το ξόδεψα παραπάνω. Αν δεν βαριόμουν θα έκανα ένα έξυπνο υποτιμητικό σχόλιο για το εμπνευσμένο ονοματεπώνυμο της ηρωίδας, αλλά επειδή πραγματικά βαριέμαι, θα είμαι ωμός και ατσούμπαλος. Σοβαρά τώρα, Laura Kinney;;; What’s next? Natalie Cortman? Kate Windlet? Anne Hardaway? Emily Brunt?

MOON GIRL AND DEVIL DINOSAUR #1 (Marvel, pg. M30, $3.99)
Well I never in all my life.

CARNAGE #1 & 2 (Marvel, pg. M38, $3.99 ea.)
Μεταξύ μας, κι αυτό μοιάζει με πιθανό κανονικό pick. Σενάριο Gerry Conway (που, OK, ήμουνα νιός και γέρασα, αλλά και πάλι…) και σχέδιο από τον πολύ καλό Mike Perkins. Μου φαίνεται πως παίζει και να το πάρω…

Ωπ! Συγνώμη. Hip hop variant. Λυπάμαι, είναι ζήτημα αρχής…

ms_marvel_1MS. MARVEL #1 (Marvel, pg. M43, $4.99)
Άκουσα ένα φανταστικά καλό αλλά εντελώς ρατσιστικό αστείο για την καινούργια Ms. Marvel, το οποίο δεν θα αναπαράγω εδώ, είτε επειδή δεν το θυμάμαι καλά, είτε επειδή παραείναι ρατσιστικό και πρέπει να κρατάμε ένα επίπεδο. Διαλέξτε όποια εκδοχή σας βολεύει.

Πέρα από την πλάκα, η G. Willow Wilson είναι καλή συγγραφέας και αν κάποια στιγμή τσεκάρω το artwork των Takeshi Miyazawa και Adrian Alphona και το βρω του γούστου μου (tangent: μαλάκα, δεν ξέρω ούτε το 10% των ανθρώπων που δουλεύουν πλέον στη Marvel!), ίσως και να τσεκάρω τον τίτλο για να μάθω και εγώ επιτέλους ποια είναι αυτή η καινούργια Ms. Marvel.

BLACK KNIGHT #1 (Marvel, pg. M44, $3.99)
Ερώτηση: Αν υποσχεθώ ότι θα το αγοράσω, θα σταματήσουν επιτέλους τα #1 της Marvel; (Αποκάλυψη: Πάντα μου άρεσε ο Black Knight.)

VISION #1 (Marvel, pg. M46, $3.99)
Ωραία, υπόσχομαι να πάρω ΚΑΙ αυτό! Σταματάμε τώρα;

ΟΚ, είπα ψέμματα. Αποκλείεται να πάρω ένα comic στο οποίο ο Vision φτιάχνει στο εργαστήριο μια γυναίκα και ένα σετ δίδυμων παιδιών (ένα αγόρι και ένα κορίτσι, because diversity) επειδή… βαριέται; Ότι τί, δηλαδή;

THE ULTIMATES #1 (Marvel, pg. M48, $3.99)
Εντάξει, εγώ σταματάω και περνάω στο main PREVIEWS να βρω δυο-τρία πράγματα από εκεί, γιατί η Marvel μου γάμησε την ψυχολογία, τα ωράρια, τα μάτια, τον εγκέφαλο και τη διάθεσή μου να ξαναδιαβάσω comic για τους επόμενους 178 μήνες!

dark_knight_iiiDARK KNIGHT III: MASTER RACE #1 (DC Comics, pg. 71, $5.99)
Μετά τη λαίλαπα του DARK KNIGHT STRIKES AGAIN (έτσι δεν το έλεγαν το δεύτερο DARK KNIGHT του Miller;) δεν μπορώ να φανταστώ για ποιο λόγο κανείς να είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική της κυκλοφορίας του τρίτου “volume”. Βέβαια, ξέρω έναν που είναι, αλλά για το δικό του καλό δεν θα τον εκθέσω. Χεχεχε…

SUPERMAN: AMERICAN ALIEN #1 (DC Comics, pg. 72, $3.99)
Μία σειρά 7 τευχών που θα προσπαθήσει να εικονογραφήσει το πως μεγάλωσε το αγροτόπαιδο που λέγεται Clark Kent και έγινε ο ήρωας που όλοι γνωρίζουμε ως Superman. (Ναι, το ξέρω πως έχουν βγει πολλές τέτοιες.) Ενδιαφέρον “τρικ”, που όμως μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ, είναι το ότι σε κάθε τεύοχς θα υπάρχει διαφορετικός σχεδιαστής για να οπτικοποιήσει μια διαφορετική περίοδο ή στιγμή στη ζωή του Clark. Ενδέχεται να το κάνω να ακούγεται πολύ πιο ενδιαφέρον απ’ ότι θα είναι στ’ αλήθεια…

BATMAN: EUROPA #1 (DC Comics, pg. 73, $4.99)
Αν σας αρέσει ο Jim Lee, προφανώς θα το πάρετε. Για την ακρίβεια, προφανώς θα το είχατε ήδη παραγγείλει ότι είχε γίνει solicited πρώτη φορά πριν από κάποιους μήνες.

jacked_1JACKED #1 (DC Comics/Vertigo, pg. 129, $3.99)
Στο εξώφυλλο είναι ένας μεσήλικας που φοράει μόνο μποξεράκι και κρατάει στο ένα χέρι μια βαλίτσα και στο άλλο χέρι ένα κλειδί. Δεν ξέρω γιατί το ανέφερα αυτό – μάλλον μου έκανε εντύπωση. Τέλος πάντων, το γράφει ο δημιουργός του SUPERNATURAL (που OK, ‘νταξ…) και το σχεδιάζει ο συνήθως εξαιρετικός John Higgins. Αν είχα την παραμικρή εμπιστοσύνη στη Vertigo, μπορεί και να το δοκίμαζα.

UNFOLLOW #1 (DC Comics/Vertigo, pg. 132, $3.99)
Γιατί προφανώς το social media slang είναι αρκετά πιασάρικο ώστε να χρησιμοποιείται και σε τίτλους comics. Με μια πολύ βιαστική ματιά στο solicitation (γιατί, μεταξύ μας, αν δεν έγραφα PREVIEWS PICKS θα το προσπερνούσα από τον τίτλο και μόνο!) μαθαίνω πως έχει όντως σχέση με κάποια social media, οπότε pass. Το γράφει ο Rob Williams του μετριότατου THE ROYALS, οπότε επιβεβαιώνεται το “pass”.

graham_ingels_artists_edition-minGRAHAM INGELS EC STORIES ARTIST’S EDITION (IDW, pg. 171, $PI)
Αν σας αρέσουν τα artist’s editions και γενικά γουστάρετε original art, δεν νομίζω πως μπορείτε να βρείτε πολλά καλύτερα από αυτό. Ο Ingels είναι master του horror, δάσκαλος του cross hatching και οι σελίδες του έχουν τόση λεπτομέρεια που πραγματικά αξίζουν να τις δει κανείς σε μεγάλο μέγεθος. Εγώ πάλι θα ξοδέψω τα (ποιός ξέρει πόσα) λεφτά που κάνει το συγκεκριμένο artist’s edition σε ένα-δυο αυθεντικά EC τεύχη. Ή σε φαγητό. Ή σε τσιγάρα. Βλέποντας και κάνοντας.

THE GODDAMNED #1 (Image, pg. 182, $3.99)
Είναι #1 της Image. Το γράφει δυνατό όνομα (Jason Aaron). Κρίνοντας από την περιγραφή στο solicitation, φαίνεται αρκούντως χιπστεροεξυπνακίστικο. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο preview art έχει και male frontal nudity!

Μου μυρίζει επένδυση…

monstress_1MONSTRESS #1 (Image, pg. 186, $4.99)
Είναι #1 της Image. Το γράφει καταξιωμένη γυναίκα συγγραφέας (Marjorie Liu). Κρίνοντας από την περιγραφή στο solicitation, μοιάζει αρκετά pretentious και “ψαγμένο”. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο preview art έχει και female frontal sort-of-nudity!

Μου μυρίζει επένδυση…

HUCK #1 (Image, pg. 208, $3.50)
Το ότι δεν χωνεύω και δεν εκτιμώ ιδιαίτερα τον Mark Millar, είναι μάλλον γνωστό. Ελάχιστα comics του μου άρεσαν πραγματικά και δεν θυμάμαι καν πότε βγήκε το τελευταίο από αυτά. Από την άλλη, ο Rafael Albuquerque είναι τόσο καλός σχεδιαστής, που σχεδόν σκέφτομαι να το αγοράσω. Σχεδόν.

GREEN PAGES (Αριστείδης Κώτσης)

WILL EISNER: CHAMPION OF THE GRAPHIC NOVEL (Abrams Comicarts, pg. 244, $40.00)
Δεν πρόκειται για το πρώτο βιβλίο με θέμα τον Eisner, αλλά τα πράγματα που αξίζουν να ειπωθούν για τον μεγάλο της Ένατης Τέχνης απέχουν πολύ από το να εξαντληθούν. Η Abrams Comicarts έχει κάποιες εξαιρετικές εκδόσεις για ορισμένους από τους κορυφαίους δημιουργούς του κόσμου των comics και το WILL EISNER: CHAMPION OF THE GRAPHIC NOVEL έχει όλα τα φόντα να προστεθεί σε αυτές. Το βιβλίο έχει γράψει ο Paul Levitz (πρώην πρόεδρος της DC Comics) και περιέχει συνεντέυξεις δημιουργών όπως οι Jules Feiffer, Art Spiegelman, Scott McCloud, Jeff Smith, Denis Kitchen, and Neil Gaiman.

alternativeALTERNATIVE COMICS ARE DEAD (Alternative Comics, pg. 255, $24.95)
Τους τελευταίους μήνες, όπου μου δίνεται η ευκαιρία λέω ότι η Alternative Comics περνά μια έντονα δραστήρια περίοδο. Εκεί, λοιπόν, που είχα αρχίσει να πηγαίνω προς το συμπέρασμα ότι βγάζει ενδιαφέροντα πράγματα αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο, έρχεται η ανακοίνωση του flagship τίτλου της εκδοτικής (βγαλμένου από μια εποχή που κάθε ανεξάρτητη εκδοτική – Top Shelf, Drawn & Quarterly, NoBrow, Alternative Comics – είχε την ομότιτλη ανθολογία της). Η Ιλάειρα έιχε γράψει πολύ καλά λόγια για το προηγούμενο (τέταρτο) τεύχος και φαίνεται πως η κριτική της εισακούστηκε. Τόσο το παραπονό της πως ήταν πολύ μικρή (πλέον είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από πριν), όσο και το γεγονός ότι κυκλοφόρησε σχετικά σύντομα (δυο χρόνια μετά το προηγούμενο είναι αρκετά καλά), είναι πειστήρια πως το σχόλιο έφτασε στα αυτιά των ανθρώπων της Alternative.

Η επιλογή των δημιουργών είναι αρκετά ενδιαφέρουσα (Αnders Nilsen, Noah Van Sciver, Charles Forsman, Julia Wertz, Zak Sally, Malachi Ward, Paul Hornschemeier… πόσον καιρό έχουμε να δούμε νέο comic απο τον Hornschemeier;), ο τίτλος αβανταδόρικος και αν είχαμε μια κάπως καλύτερη τιμή, θα μπορούσα να το προτείνω και εγώ με λίγότερες επιφυλάξεις.

KLAUS #1 (Boom! Studios, pg. 287, $3.99)
Εντύπωση μου προκαλεί ότι ο Grant Morrison τολμά να βγάλει κάτι με προσωπικό ρίσκο, λίγο (όχι όμως και πολύ) μακρύτερα από τις πολύ πρωτοκλασσάτες εταιρίες. Δεν έχουμε νέο τίτλο κάποιου fan favorite ήρωα, ή ένα ακόμη crossover-αρπαχτή, αλλά μια νέα ιδέα του superstar δημιουργού. Βέβαια, τις τελευταίες φορές που δοκίμασε να κάνει κάτι τέτοιο δεν είχαμε και κανένα σπουδαίο αποτέλεσμα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις… Μη μου πείτε πως θέλετε και λεπτομέρειες για τον τίτλο; Οι fans του Morrison θα τρέξουν να το αποκτήσουν, ενώ για τους μη fans η περιγραφή (ένα origin story για τον Santa Claus) δε νομίζω πως θα λέει αρκετά.

JamesBondJAMES BOND #1 (Dynamite Entertainment, pg. 323, $3.99)
Το να πω ότι δεν παρακολουθώ τα κινηματογραφικά δρώμενα είναι μάλλον understatement. Από όσο καταλαβαίνω (δια της οσμώσεως, που λένε και στο χωριό μου) κάποια ταινία James Bond ειναι στα σκαριά (σχεδόν πάντα δεν είναι κάποια;), οπότε και η Dynamite αναλαμβάνει να μεταφέρει τον ήρωα στα καρέ των comics. Αν αφήσουμε κατά μέρος την προφανή ερώτηση (υπάρχει πραγματικά λόγος για αυτή τη μεταφορά;) και την (θα κρατηθώ και δεν θα το κάνω) αναδρομή σε προηγούμενες μεταφορές του χαρακτήρα στον χώρο των comicsν μας μένει το ότι το σενάριο το γράφει ο Warren Ellis με τις (συχνά) καλές ιδέες και τις (όλο και συχνότερα) μέτριες εκτελέσεις. Δεν την λες και κακή επιλογή και δεν αποκλείω να είναι και συμπαθές, αλλά εγώ θα απέχω.

Με την ευκαιρία να πω πως αγαπημένη μου James Bond ταινία είναι το ON HER MAJESTY’S SECRET SERVICE και αγαπημένο (almost) James Bond τραγούδι αυτό εδώ.

DIE WERGELDER GN (Kodansha Comics, pg. 364, $19.99)
To DIE WERGELDER είναι το νέο comic του Hiroaki Samura, δημιουργού του BLADE OF THE IMMORTAL, ενός από τα πιο διάσημα manga ολων των εποχών (και #42 στις επιλογές του Comicdom.gr ). Τί πρέπει να περιμένετε; Πανέμορφο σχέδιο, έντονη βία, θανατηφόρες γυναίκες και λίγο sex, σε αυτό το manga που μου φαίνεται για σημαντική κυκλοφορία και μάλλον θα περίμενα να έχει εμφανιστεί με περισσότερες τυμπανοκρουσίες. Αν σας τρομάξει η τιμή, να επισημάνω πως είναι μια 2-in-1 έκδοση τετρακοσίων σελίδων και σε μεγαλύτερο από το συνηθισμένο (για manga) μέγεθος.

DanDareDAN DARE 2000 AD YEARS HC VOL 01 (Rebellion/2000AD, pg. 385, $42.00)
Πριν από περίπου ένα εκατομμύριο χρόνια (για την ακρίβεια, τον Δεκέμβρη του 2007), έγραφα αυτό εδώ το κείμενο για την επιστροφή του Dan Dare, δια χειρός Garth Ennis, από τη Virgin Comics. Σε αυτό το κείμενο, μπορείτε να βρείτε κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για έναν από τους πιο σημαντικούς και χαρακτηριστικούς ήρωες των βρετανικών comics.

Εδώ, έχουμε την εκδοχή (το relaunch/reboot/reimagining που θα λέγαν οι νεότεροι) του χαρακτήρα, που εμφανίστηκε το 1977, στο πρώτο τεύχος του 2000AD. Βέβαια, δεν έμελλε να γίνει ο εμβληματικός χαρακτήρας του 2000AD (αυτή η τύχη άνηκε στον JUDGE DREDD), αλλά μας έδωσε κάποιες συμπαθητικές ιστορίες, με εξαιρετικούς artists όπως ο Massimo Belardinelli και ο Dave Gibbons.

JOHNNY RED #1 (Titan Books, pg. 408, $3.99)
Και αν στο άκουσμα του ονοματος του Dan Dare, σε κάποιους συνομήλικούς μου χτυπάνε καμπανάκια νοσταλγίας, στο άκουσμα του ονόματος JOHNNY RED, βαράει συναγερμός. O Garth Ennis αναλαμβάνει να γνωρίσει σε μια νέα γενιά τον Βρετανό πιλότο που έχει βρεθεί να πετάει στο πλευρό Σοβιετικών. Να αναμένετε μπόλικο σκληρό attitude, χιόνια, λάσπες και αερομαχίες. Οι σκέψεις που κάνω είναι οι εξής δύο: Πρώτον, το πιο ενδιαφέρον, κατά τη γνώμη μου, είναι πως και στην αμέσως προηγούμενη επιλογή μιλούσαμε για ένα revamp ενός κλασικού βρετανικού comic για έναν πιλότο που έγραψε ο Garth Ennis. Δεύτερον, καλή ή νοσταλγία αλλά δεν χωράει σε “σοβαρή” κουβέντα… ούτε καν τόσο σοβαρή όσο η επιλογή των comics που θα παραγγείλω.

CarverCARVER: A PARIS STORY #1 (Z2 Comics, pg. 434, $3.99)
Ποιός είναι ο βασικός λόγος για να ξεφυλλίζουμε κάθε μήνα τις σελίδες του PREVIEWS; Η προσδοκία ότι θα βρούμε ένα ενδιαφέρον comic για το οποίο δε γνωρίζαμε τίποτα πριν. Οπότε, στην υποψία της ανακάλυψης, έχω έναν μικρό συναγερμό μέσα μου, που χτυπά πανηγυρικά. Αυτός ο συναγερμός χτύπησε εδώ!

Έχουμε και λέμε: σχετικά άγνωστος δημιουργός (Chris Hunt), ύπο την σκέπη διάσημου δασκάλου (Paul Pope), κυκλοφορεί νέα σειρά από μια υποσχόμενη εκδοτική, με αναφορές σε διάσημο comic (Corto Maltese) και με ένα preview που μοιάζει ενδιαφέρον. Αν είναι να πάρω ένα μικρό ρίσκο σε αγορά για αυτό το μήνα, δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην το κάνω εδώ. Το site του comic είναι μια καλή πηγή για να αντλήσει κανείς περισσότερες πληροφορίες.