GAKKOU GUSASHI!

Original Work: Chiba Sadoru, Kaihou NorimitsuGakkou-gurashi-1
Director: Andou Masaomi
Character Designer: Iizuka Haruko
Animation Directors: Iino Makoto, Kurosawa Keiko
Animation Work: Lerche

GAKKOU GUSASHI! ή αλλιώς SCHOOL LIVE!, ένα anime του φετινού καλοκαιριού που ολοκληρώθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου. Η Yuki Takeya μαζί με τις Kurumi Ebisuzawa, Yūri Wakasa και Miki Naoki είναι τέσσερις μαθήτριες που απολαμβάνουν να περνούν την ώρα τους σε δραστηριότητες της Λέσχης, στην οποία ανήκουν στο σχολείο. Το πρώτο επεισόδιο μας εισάγει στην καθημερινότητα αυτών των τόσο χαριτωμένων κοριτσιών, από την οποία δε λείπουν οι αδεξιότητες και τα αστεία ευτράπελα. Βλέπουμε γλυκύτατες φατσούλες να πηγαινοέρχονται ναζιάρικα εδώ και εκεί, όπως σε μια κωμωδία και σε ένα όμορφο slice of life anime που θα αγαπήσουν όλοι όσοι γοητεύτηκαν από το PUELLA MAGI MADOKA MAGICA.

Η Yuuri είναι η ψυχή της παρέας, η Miki αγαπάει τις ιστορίες τρόμου, η Yuki είναι συνεχώς χαρούμενη και Gakkou-gurashi-2ενθουσιώδης, ενώ η Kurumi είναι η γενναία της υπόθεσης. Και έτσι τόσο χαρούμενα και ωραία συνεχίζεται η εξιστόρηση μιας απίστευτα αστείας πλοκής, που ανεβάζει τα επίπεδα ζαχάρου λόγω της αγαπησιάρικης διάθεσης που τη διακατέχει. Και στο σημείο αυτό θα σας αφήσω. Θα μπορούσε να συνεχίζεται το review, αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε γι’ αυτό το απίστευτα γλυκούλι anime που σίγουρα θα σας έχει εξάψει την περιέργεια.

Όχι; Μήπως όχι ακόμα; Χμμμμ, μήπως… Μήπως αν μαθαίνατε ότι το πρώτο επεισόδιο τελειώνει όταν οι τέσσερις φίλες ανακαλύπτουν πως είναι οι μοναδικοί επιζώντες μιας επίθεσης από zombies στο σχολείο τους; Μήπως, αν εκεί που δεν το περιμένατε, ξαφνικά ανακαλύπτατε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα συμβατικό slice of life anime – καθημερινής ζωής – αλλά για ένα μείγμα horror, ψυχολογικού θρίλερ και μιας ιστορίας μυστηρίου;

Gakkou-gurashi-3Τίποτα δεν είναι φυσιολογικό, τα πάντα ανατρέπονται, οι σκηνές τρόμου εναλλάσσονται με αστείους διαλόγους, η επιβίωση από τις επιθέσεις ζόμπι είναι πια ο σημαντικότερος στόχος, ενώ η ανθρωπότητα κινδυνεύει. Υπάρχει μια διαρκής αντίθεση – χαρακτήρων, εικόνων, βίας-τρυφερότητας, δράματος-κωμωδίας – που διέπει όλη τη φιλοσοφία του anime. Αυτή η διαφορετικότητα το κάνει να ξεφεύγει από την κοινότυπη ιστορία που αρχικά δείχνει στον θεατή και αυτό, νομίζω, κάνει ελκυστικό το GAKKOUGUSASHI. Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται, θα μπορούσε να είναι το μότο της σειράς.

Το σχέδιο μου άρεσε, είναι ταιριαστό με τον χαρακτήρα του anime, ενώ οι σκηνές τρόμου και τα ζόμπι έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι εφικτός ο συμβολισμός για τον οποίο θα γίνει αναφορά αργότερα. Η μουσική είναι επίσης καλή, εναλλάσσεται κατάλληλα ανάλογα με τη ροή της υπόθεσης. Ένα anime που ναι μεν έχει δύσκολο κοινό, είναι όμως απολύτως ιδιαίτερο και αποτελεί μια εναλλακτική οπτική για το horror είδος.

Gakkou-gurashi-5