Top 100 Film & TV Adaptations

90-81: "It's a big world... Must be Sunday somewhere"
86

Barbarella

1968WritersTerry Southern, Roger Vadim, Jean-Claude Forest DirectorRoger Vadim CastJane Fonda, John Phillip Law, Anita Pallenberg, Marcel Marceau, Claude Dauphin, Véronique Vendell, Milo O'Shea Paramount Pictures

Η Barbarella είναι ένα αριστούργημα της 7ης Τέχνης! Ναι, το είπα και ναι, το πιστεύω!

Δεν μετριέται με τα κοινά στάνταρ μιας καλής ταινίας, αλλά με το μέγεθος της επιρροής της στην pop κουλτούρα, που είναι τεράστια. Έκανε την Jane Fonda το απόλυτο sex symbol των late 60s και early 70s, περιφερόμενη με μικροσκοπικές στολές που δεν άφηναν πολλά στην φαντασία, όπως ακριβώς στο comic. Στολές, όμως, που σήμερα θεωρούνται κεφάλαιο στην μόδα, σχεδιασμένες από τον μεγάλο Paco Rabanne. Ενέπνευσε το όνομα του συγκροτήματος των Duran Duran (από τον Durand-Durand του Milo O’Shea) και περιείχε χαρακτήρα ονόματι Dildano. Η λέξη και μόνο, Barbarella, είναι συνώνυμη πια με ένα στιλ μια ολόκληρης εποχής: lava lamps, γούνες, γυαλιστερά έπιπλα και πλαστικό.

Πορνό-παρωδία, ή παρωδία-πορνό, λίγη σημασία έχει, για μια ταινία που δεν πρόκειται να ξεχάσεις, όσα χρόνια και αν περάσουν, κάτι που δεν το λες εύκολα για κάποιες άλλες “μεγάλες” ταινίες. Ψυχεδελικό, Campy, Cult, Ερωτικό, Σαχλό, Αφελές, Πανέμορφο, όλα με κεφαλαία. Εκεί κρύβεται η μαγεία της συγκεκριμένης ταινίας. Είναι όλα τα παραπάνω στο έπακρον, συν λίγο ακόμα.

It’s very pretty, Pretty-Pretty!

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81