Μικρές Και Μεγάλες (;) Αλλαγές Στη DC

Το run του Snyder στο Batman λήγει, ενώ βράζουν οι φήμες για (ακόμη ένα) μαζικό reboot

Μετά το report του Bleeding Cool, την προηγούμενη εβδομάδα, πως η DC ετοιμάζεται για ένα ακόμη μαζικό reboot όλων της των τίτλων, οι αναγνώστες έχουν στήσει αυτί για κάποια επίσημη επιβεβαίωση. Η επιβεβαίωση ωστόσο δεν έχει έρθει ακόμη και, μιας και το παραπάνω άρθρο του Bleeding Cool δεν αναφέρει τις πηγές του, όλα αυτά μπορεί να είναι απλά μια φήμη. Παρ’ όλα αυτά, οι φήμες που διαδίδει η ιστοσελίδα συχνά δείχνουν να βγαίνουν αληθινές – έτσι, ούτε τρεις μέρες μετά, όλα τα comics related sites έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι, ενώ δυο-τρεις επίσημες ανακοινώσεις από τη DC μέσα στο Σαββατοκύριακο δε βοήθησαν την κατάσταση.

Το Bleeding Cool ανέφερε πως η DC πρόκειται να σταματήσει όλους τους τρέχοντες τίτλους της μέσα στο καλοκαίρι (μόλις οι New 52 τίτλοι φτάσουν το #52) και να ξεκινήσει ολοκαίνουργιο line-up, με κυρίαρχους ”παίχτες” τους χαρακτήρες που πρόκειται να εμφανιστούν σύντομα σε τηλεόραση και σινεμά – κυρίως, δηλαδή, τους Superman, Batman, Wonder Woman, Suicide Squad και Flash/Green Arrow.

Για όσους έψαχναν επιβεβαίωση, το προχθεσινό tweet των Dan DiDio και Jim Lee (συνεκδότες της DC) που περιείχε τη λέξη ”Rebirth” ταίριαξε γάντι στη φήμη περί reboot. Παρ’ όλα αυτά, θα μπορούσε απλά να αναφέρεται στην επιστροφή κάποιου νεκρού χαρακτήρα και τίποτε παραπάνω.

Πέρα από τις φήμες και τα μυστικοπαθή teasers, η μεγαλύτερη είδηση του Σαββατοκύριακου ήταν, αν μη τι άλλο, η αποχώρηση του Scott Snyder από το BATMAN. Ο Scott Snyder είναι ο σεναριογράφος του BATMAN τα τελευταία πέντε χρόνια και παρέα με τον σχεδιαστή Greg Capullo δημιούργησαν ιστορίες που θεωρούνται ήδη κλασικές. Χάρη σε αυτή του τη δουλειά, ο Snyder καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο ταλαντούχους σεναριογράφους υπερηρωικών comics της γενιάς του και το New 52 BATMAN κέρδισε επάξια μια θέση στο πάνθεον των must-read σειρών με τον Σκοτεινό Ιππότη. Ο ίδιος ο Snyder έκανε μια σειρά από συγκινητικά tweets, ευχαριστώντας τον συνδημιουργό του και εκφράζοντας τη χαρά που του γέννησε αυτή η δημιουργική διαδικασία.

”Μη με ρωτάτε τι θα κάνω μετά… Έχουμε με τον Greg λίγο χρόνο ακόμη μαζί σε αυτόν εδώ τον τίτλο και, προς το παρόν, σκοπεύω απλά να το γιορτάσω και να το απολαύσω. Αυτά τα πέντε χρόνια ήταν για μένα ανεπανάληπτα. Σας ευχαριστώ όλους.”

Ο Snyder δε θα πάψει, ωστόσο, να ασχολείται με τον Batman. Μετά την αποχώρησή του, ο ταλαντούχος σεναριογράφος θα μεταφερθεί στον δευτερεύοντα τίτλο DETECTIVE COMICS, τον τίτλο που γέννησε τον Batman πριν από περισσότερα από 75 χρόνια. Αν και το DETECTIVE COMICS ασχολείται επίσης με τις περιπέτειες του χαρακτήρα, έχει πολύ πιο ελεύθερη, πιο πειραματική γραμμή από το BATMAN, το οποίο αποτελεί arguably τον κεντρικό τίτλο της εκδοτικής. Χωρίς τόση πίεση και χωρίς το event-driven περιβάλλον του BATMAN, ο Snyder θα μπορέσει να δουλέψει με μεγαλύτερη ελευθερία.

Όσο για τον Greg Capullo, πρόκειται να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τον τίτλο μετά το τεύχος 51, αλλά θα επιστρέψει αργότερα, δριμύτερος.