Showa Genroku Rakugo Shinju S01E01

Wandering Yotaro
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Showa Genroku Rakugo Shinju

Season/EpisodeS01E01 WriterJun Kumagai DirectorMamoru Hatakeyama CastTomokazu Seki, Akira Ishida Network

Τον Ιανουάριο ξεκίνησε μια διαφορετική σειρά, αν μη τι άλλο πρωτότυπη για τα δεδομένα των anime. Το SHOWA GENROKU RAKUGO SHINJU, παρά το όνομα σιδηρόδρομο, σίγουρα με κάποιον τρόπο θα παραμείνει στη μνήμη μας. Κεντρικό πρόσωπο είναι ο Yotaro, ένας ιδιόρρυθμος, αλλά ενδιαφέρων τύπος, που πρόσφατα αποφυλακίστηκε. Προσπαθώντας να συνεχίσει τη ζωή του από το μηδέν, αποφασίζει να ακολουθήσει την τέχνη του rakugo show. Πηγή της έμπνευσής του είναι ένας καλλιτέχνης, ο οποίος δίνει στη φυλακή μια τέτοια παράσταση (one-man show – αυτό που αποτελεί το rakugo εν ολίγοις και το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε αναλυτικά μέσα από αυτό το anime).

Η σειρά καταπιάνεται με ένα ιδιαίτερο θέμα και, αν και ανήκει στο drama ως genre, βλέπεται ευχάριστα. Έχει απίστευτο animation – ναι, ομολογώ ότι αυτό ήταν που με τράβηξε και εξαρχής – λεπτομερέστατο, που παραπέμπει σε ιστορικές σειρές εποχής. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες – πέρα από τον κεντρικό antihero (τελικά, η μεγάλη αγάπη για το είδος ήρωα δεν κρύβεται) – ο Yakumo και η Konatsu, έχουν και αυτοί πολύπλευρα γνωρίσματα και αδυναμίες, που αποδίδονται με αρκετή λεπτότητα και βάθος. Η σειρά αποτελείται από 12 επεισόδια στο σύνολο, βασίζεται στο ομώνυμο manga και είναι μια παραγωγή από το studio Deen.