Αποχωρεί Από Το The Sandman O Joseph Gordon-Levitt

Ο οραματιστής ηθοποιός εγκαταλείπει τo πλοίο

Το Σάββατο, ο Αμερικανός ηθοποιός Joseph Gordon-Levitt ανακοίνωσε στο κοινό πως εγκαταλείπει το project της μεταφοράς του THE SANDMAN στη μεγάλη οθόνη.

Ο Levitt συμφώνησε πριν από καιρό να οργανώσει, να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει στη μεταφορά της ιστορικής σειράς του Neil Gaiman στο πανί, με τον ίδιο τον Gaiman σε χρέη παραγωγού.  Το passion project του ηθοποιού παρέμεινε πολύ καιρό σε προπαρασκευαστικό στάδιο, ώσπου προσφάτω, τα κινηματογραφικά δικαιώματα των χαρακτήρων της Vertigo μεταφέρθηκαν στη New Line Cinema – μία θυγατρική της Warner. Σύμφωνα με τον Levitt, η αισθητική των μεγάλων κεφαλιών της New Line είναι αντιδιαμετρικά αντίθετη με το όραμα του ίδιου για τη μεταφορά του comic και αυτό τον ανάγκασε να παραιτηθεί εντελώς από την παραγωγή.

Το έπος του Neil Gaiman είναι ένα από τα πιο πρωτοποριακά comics που έχουν δημιουργηθεί ποτέ και πολλοί fans της ιστορίας αμφιβάλλουν αν θα μπορέσει ποτέ να μεταφερθεί σωστά στην οθόνη. Ο Joseph Gordon-Levitt, με την αποδεδειγμένα εξαιρετική κινηματογραφική αισθητική του, το πάθος του για το πηγαίο υλικό, την αστείρευτη αγάπη του για τα comics και την αφοσίωση στο όραμα το δικό του και του Gaiman, ήταν ίσως η μοναδική ελπίδα για μια μεταφορά με ενδιαφέρον, άποψη και σεβασμό στο πρωτότυπο. Αν δε, ισχύει πως ”η αισθητική της New Line είναι αντιδιαμετρικά αντίθετη με το όραμα [του Levitt]”, τότε ίσως θα πρέπει να ελπίζουμε πως το project θα μείνει για πάντα σε development hell.

Ο τριανταπεντάρης ηθοποιός Joseph Gordon-Levitt έχει μία εντυπωσιακότατη φιλμογραφία, με πολυάριθμες συμμετοχές σε ταινίες-σταθμούς της pop κουλτούρας των τελευταίων δέκα χρόνων και συνεργασίες με ιερά τέρατα της σκηνοθεσίας, όπως οι Oliver Stone, Robert Zemeckis, Christopher Nolan, Steven Spielberg και Robert Rodriguez. Ο Levitt έχει ενσαρκώσει στο παρελθόν χαρακτήρες των comics στην οθόνη και πριν από μερικά χρόνια έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με τη ρομαντική κομεντί DON JON – από τότε, εκτονώνει το ταλέντο του σε διάφορα εναλλακτικά μέσα, όπως την προσωπική του εταιρεία παραγωγής που προωθεί ανεξάρτητους καλλιτέχνες και το τηλεοπτικό show του, που αποτελείται από διάφορα ετερόκλητα, ενδιαφέροντα έργα τέχνης.