Constantine: The Hellblazer #10

Έντονα σουρεαλιστικό
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Constantine: The Hellblazer #10

WritersMing Doyle, James Tynion IVArtistTravel ForemanPublisherDC Comics

Στο περασμένο τεύχος της σειράς, ο Constantine μεταφέρθηκε από τους Blyth και Papa Midnight στον κόσμο που ακούει στο όνομα Faerie World. Αν και ο κόσμος αποτελείται από κάποια πλάσματα σα νεράιδες, αυτό δεν πρέπει να σας ξεγελάει! Ο Faerie World είναι ένας κόσμος με πλάσματα διόλου φιλικά! Ο Constantine το γνωρίζει αυτό και, παρά την προσπάθεια του να μην προκαλέσει αντιδράσεις, εν τέλει καταλήγει αιχμάλωτος των faeries. Παρ’ όλα αυτά, ο αγαπημένος con-man καταφέρνει να ξεφύγει και επιστρέφει στον κόσμο μας, στην αναζήτηση του Oliver.

Τόσο σεναριακά όσο και σχεδιαστικά, το τεύχος #10 του CONSTANTINE: THE HELLBLAZER διακατέχεται από έναν έντονο σουρεαλισμό. Απομυθοποιείται πλήρως η έννοια της “νεράιδας” όπως την ξέρουμε (όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, σε ταξίδια στον Faerie World, μέσω της Vertigo), ενώ η γραφή μέσω της οποίας ξετυλίγεται η ιστορία είναι εντυπωσιακά ενδιαφέρουσα και κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Συν τοις άλλοις, η σκιαγράφηση της προσωπικότητας του John είναι εξαιρετικότατη και σίγουρα η εμπειρία της ανάγνωσης ενισχύεται από το αρκετά καλό σχέδιο του Τravel Foreman.

O John Constantine των Ming Doyle και James Tynion IV εξακολουθεί να παρουσιάζεται στη σειρά CONSTANTINE: THE HELLBLAZER σαν ένας πολυεπίπεδος χαρακτήρας. Σίγουρα, οι παλιοί fans του Constantine θα το εκτιμήσουν δεόντως αυτό, ενώ οι καινούργιοι αναμφίβολα θα το λατρέψουν!