Clean Room #9

Στάσιμη πλοκή και χαρακτήρες που χάνουν στα σημεία
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Clean Room #9

WriterGail SimoneArtistJon Davis-HuntPublisherDC Comics (Vertigo)

Με την Astrid Mueller να παλεύει για τη ζωή της μέσα στο Clean Room, οι αναγνώστες εξακολουθούν να αναρωτιούνται με ποιανού το μέρος πρέπει να είναι. Στα τελευταία τεύχη, η σατανική επίδραση που έχει η παρουσία της Astrid στις ζωές των ανθρώπων κάπως πήγαινε να δικαιολογηθεί και αφεθήκαμε να πιστέψουμε πως ίσως η γοητευτική leader της αποκρυφιστικής οργάνωσης δεν είναι τόσο σατανική όσο παρουσιαζόταν μέχρι κάποιο το σημείο.

Μοιραία, η Astrid επιστρέφει στον γνωστό, απαίσιο της εαυτό, για να (ξανα-ματά) θολώσει τα νερά. Το τεύχος δεν έχει άλλη σκοπιμότητα από την αλληλεπίδραση των δύο κεντρικών χαρακτήρων, αλλά η επαφή τους είναι άνιση και αφήνει απορίες. Η Chloe είναι το γνωστό, αθώο κοριτσάκι, που βλέπει τα πάντα “ασπρόμαυρα” (ακόμη και τους ροζ δαίμονες) και η Astrid… εξακολουθεί να είναι καλή για λάθος λόγους και κακή για άγνωστες αιτίες. Γενικώς, το να έχεις χαρακτήρες που δεν είναι απόλυτα “καλοί” ή “κακοί” δεν είναι αρνητικό από μόνο του – το αντίθετο μάλιστα. Το πρόβλημα στην αφήγηση του CLEAN ROOM είναι πως η Astrid Mueller είναι ο μόνος χαρακτήρας με αμφίβολες και απρόβλεπτες αντιδράσεις, ένας χαρακτήρας αταίριαστος, σε έναν κόσμο που πηγαίνει, κατά τα άλλα, “ρολόι”.