The Flash #3

Μία πόλη γεμάτη speedsters!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Flash #3

WriterJoshua WilliamsonArtistCarmine Di GiandomenicoPublisherDC Comics

Ήταν εύκολο για τους Barry Allen και August Heart να σταματούν το έγκλημα στην Central City με την ταχύτητά τους. Όταν, όμως, μία καταιγίδα του Speed Force μαστίζει την πόλη, οι ήρωές μας θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν καθώς πολλοί πολίτες έγιναν κι εκείνοι speedsters!

Αυτό που μου αρέσει κυρίως στο τεύχος, είναι τα σκίτσα. Απεικονίζουν την αίσθηση της ταχύτητας και ο αναγνώστης νιώθει το πώς είναι να είσαι speedster, και αυτό είναι το πιό σημαντικό σε ένα comic με τον τίτλο “Flash”. Ο Di Giandomenico είναι πολύ καλή επιλογή για την εικονογράφηση του τίτλου.

Η υπόθεση είναι ενδιαφέρουσα και κρατάει τον αναγνώστη, αλλά όλοι αυτοί οι speedsters κάνουν τον Flash να φαίνεται λιγότερο ξεχωριστός. Επίσης, από την αρχή δεν μου πολυάρεσε ο νέος βοηθός του Flash, ο August. Μιλάει συνέχεια και φέρεται σαν να έχει απύθμενη γνώση και εμπειρία με το Speed Force, ενώ στην πραγματικότητα, δεν ξέρει τί του γίνεται. Ο κύριος λόγος που ανυπομωνώ για το επόμενο τεύχος, είναι ο νέος εχθρός, που επιτέλους κάνει την κανονική του εμφάνιση, ο Godspeed! Το design του είναι πολύ καλό, αλλά φαίνεται πως θα έχει και μεγάλη επιρροή, όχι μόνο στο συγκεκριμένο story arc, αλλά και στον κόσμο του Barry συνολικά.

Η σειρά πηγαίνει πολύ καλά, παρ’ όλο που το παράκανε με τους πολλούς speedsters. Ανυπομωνώ να δώ ποιές θα είναι οι νέες περιπέτειες του Scarlet Speedster και τί του επιφυλάσσει ο Godspeed για το μέλλον.