The Amazing Spider-Man: Renew Your Vows #1

Η υπόθεση πλέον είναι οικογενειακό ζήτημα

Υπάρχουν στιγμές που κάθε comic fan έχει αναρωτηθεί “μα καλά, δε μεγαλώνουν ποτέ οι υπερήρωες;”. Διότι, όπως και να το κάνουμε, όταν παρακολουθείς έναν ήρωα εδώ και τόσα χρόνια και η δική σου η κανονική ζωή έχει προχωρήσει και έχει εξελιχθεί, είναι φυσικό να αναρωτιέσαι γιατί δε συμβαίνει κάτι τέτοιο και σε αυτούς τους χαρακτήρες. Έτσι, λοιπόν ο our friendly neighborhood Spider-Man αποφάσισε να κάνει οικογένεια.

Στη νέα σειρά της Marvel, το THE AMAZING SPIDER-MAN: RENEW YOUR VOWS, βλέπουμε πως ο Spider-Man έχει παραμεγαλώσει, θα λέγαμε. Πλέον, όπως χαρακτηριστικά του λέει και κάποια στιγμή η Mary Jane, το έργο του δεν είναι ατομική υπόθεση, αλλά οικογενειακή. Ο Peter Parker είναι πλέον παντρεμένος με την Mary Jane και έχουν και μια κόρη που έχει κληρονομήσει τις δυνάμεις του πατέρα της. Το τεύχος μοιάζει πολύ μικρό και ουσιαστικά στην ιστορία δεν γίνεται τίποτα, πέραν από μια τελική μάχη, όπου βλέπουμε όλη την οικογένεια εν δράση. Ο Spider-Man αρχικά τα βρίσκει σκούρα, έτσι έρχεται για βοήθεια η Mary Jane, η οποία, όπως μας λέει, της έχει δώσει μια στολή που της δίνει τις ιδίες δυνάμεις με εκείνον. Και, πάνω που έχουν το πάνω χέρι στη μάχη, ανακαλύπτουν πως τους είχε ακολουθήσει και η κόρη τους (η οποία παλεύει και αυτή το έγκλημα), που όμως τώρα έχει μπλέξει και πρέπει να την σώσουν.

spider-man-renew-your-vows-1-2

Σαν εναρκτήριο τεύχος δεν είναι ιδιαίτερα πετυχημένο. Ουσιαστικά μετατρέπει το σύμπαν του Spider-Man, στο INCREDIBLES της Disney, καθώς και εκείνοι ήταν μια οικογένεια υπερηρώων που μάχονταν το έγκλημα. Δε λέω, καλό το να πρωτοτυπείς και να προχωράς τον χαρακτήρα, αλλά νομίζω πως κάτι τέτοιο τον αλλοιώνει παρά τον εξελίσσει. Τον Spider-Man τον μάθαμε και τον αγαπήσαμε ως έναν ατσούμπαλο ιδιοφυή geek επιστήμονα, που με τις δυνάμεις του, το μυαλό του και το χιούμορ του μάχεται το έγκλημα. Ο ρόλος του προστάτη-πατριάρχη σε μια οικογένεια, έχοντας στο πλάι του την γυναίκα του και την κόρη του, είναι λίγο εκτός της πραγματικότητάς του. Επίσης, το τεύχος μοιάζει πολύ μικρό σε έκταση και πέραν από το γεγονός πως σου παρουσιάζει πώς έχουν τα πράγματα για την οικογένεια Parker, δε βλέπεις και τίποτα άλλο. Σε αυτά θα προσθέσω και το όχι και τόσο όμορφο σχέδιο. Δεν είναι άσχημο ή κακό, αλλά σίγουρα έχουμε δει καλύτερα.

Αν είσαι πολύ μεγάλος fan του χαρακτήρα και έχεις και μια έμφυτη αισιοδοξία, μπορεί να δώσεις και μια δεύτερη ευκαιρία στην σειρά. Αν όχι, τότε σίγουρα το δεύτερο τεύχος δε θα πέσει ποτέ στα χέρια σου.