Top 100 DC Comics

60-51: The one with the funny Justice League
57

Green Arrow: The Longbow Hunters

1987Writer/ArtistMike GrellDC Comics

Το τριών τευχών πρελούδιο του run του Mike Grell στον τίτλο του Green Arrow, αποτελεί μια από τις καλύτερες ιστορίες του ήρωα.

Ο Oliver Queen μένει πλέον στο Seattle. Θέλει να θέσει σε νέα βάση τη σχέση του με την Dinah Lance/Black Canary. Παράλληλα, ρίχνεται στο κυνήγι ενός serial killer, ο οποίος δολοφονεί πόρνες. Η αναζήτηση τον εμπλέκει στην παράλληλη έρευνα της τοπικής αστυνομίας, για τις ανθρωποκτονίες ηλικιωμένων ευυπόληπτων πολιτών, καθώς και στα ίχνη της τοπικής συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών, που ερευνά η Black Canary. Όταν οι διακινητές βασανίζουν την αιχμάλωτη αγαπημένη του, ο Emerald Archer τους σκοτώνει. Το κυνήγι για την εκδίκηση συνεχίζεται, παρέα με έναν ακόμη τοξότη, μέχρι την τελική νίκη της σπείρας.

Στο LONGBOW HUNTERS, ο Grell έχτισε τον χαρακτήρα του Green Arrow μεθοδικά και, μέσα από τη συνέχεια του run του, φάνηκε η σκοτεινή στροφή που είχε πάρει ο ήρωας μετά από την εκδικητική του πράξη. Δεν χάνει, βέβαια, την ευκαιρία να θίξει, με τη συγκεκριμένη ιστορία, ζητήματα που ταιριάζουν στο προφίλ του, όπως τη σχέση της αμερικανικής κυβέρνησης με τα καρτέλ ναρκωτικών και τις ακροδεξιές ομάδες στη λατινική Αμερική, καθώς και τις παραβάσεις της CIA. Ταυτόχρονα, το περιθώριο έρχεται στο προσκήνιο, καθώς ο ήρωας, για μια ακόμη φορά, τάσσει τον εαυτό του στην υπηρεσία της προστασίας των αδύναμων και όχι σε μια γενικότερη αόριστη έννοια δικαίου.

Πολύ ψηλά στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού και προταθείσα για Eisner Award, η ιστορία αυτή βρίσκεται επάξια στο Τop 100 μας!

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51