The Flash S03E23

The Finish Line
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

The Flash

Season/EpisodeS03E23 WritersGreg Berlanti, Andrew Kreisberg, Geoff Johns, Aaron Helbing, Todd Helbing DirectorDavid McWhirter CastGrant Gustin, Danielle Panabaker, Carlos Valdes, Jesse L. Martin, Keiynan Lonsdale, Tom Cavanagh, Candice Patton NetworkThe CW

Οι μέτριες σεζόν μέτρια ολοκληρώνονται και το φινάλε της τρίτης σεζόν του THE FLASH δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Βέβαια, το ενδιαφέρον που παρουσίαζε κάθε επεισόδιο αυξανόταν όσο φτάναμε στο τέλος (ειδικά μετά την αποκάλυψη του Savitar), αλλά το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και με τον αριθμό των χαμένων ευκαιριών.

Αφού το cliffhanger (;) του προηγούμενου επεισοδίου, λύθηκε με συνοπτικές και λίγο προβλέψιμες διαδικασίες, οι συγγραφείς αποφάσισαν να προσδώσουν λίγο περισσότερο χαρακτήρα στο evil time remnant του Barry, στη δεύτερη πράξη του επεισοδίου. Αν και ήταν “too little too late”, ήταν μια καλοδεχούμενη προσθήκη σε μια σειρά από σκηνές, που παραλίγο να με πείσουν ότι η θετική αύρα του Barry μπορούσε να αλλάξει το μέλλον. Αλλά μιλάμε για το φινάλε της σεζόν, οπότε δεν θα μπορούσε να λήξει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, πέρα από μάχες σώμα με σώμα και, φυσικά, τρέξιμο!

Η σκηνή που οι τρεις speedsters κυνηγούν τον Savitar, ήταν από τις καλύτερες της σεζόν (σχεδόν δικαιολογώντας την απόφαση των δημιουργών να φέρουν, για μια ακόμη φορά, τον Flash αντιμέτωπο με έναν speedster), ενώ και η τελική αναμέτρηση Barry, Savitar και Iris, αποδείχθηκε ένα άκρως ταιριαστό τέλος, από άποψης δράσης και συμβολισμού. Αλλά η επίγευση της σεζόν ήταν μία από τα ίδια.

Όσο για το cliffhanger του φινάλε, έχει και αυτό την αίσθηση του αντίστοιχου της δεύτερης σεζόν. Οι δημιουργοί δανείζονται στοιχεία ενός comic arc, αλλά αμφιβάλλω πολύ για το αν θα ακολουθήσουν τον τολμηρό δρόμο που έχουν την πολυτέλεια να ακολουθήσουν οι συνάδελφοί τους στα comics. Τί πιστεύω πως σημαίνει αυτό; Το πολύ τρία επεισόδια χωρίς Barry Allen, στην αρχή της επόμενης σεζόν. Κρίνοντας από το φετινό “Flashpoint”, και πολλά λέω.