Secret Empire: United #1

Ένα ανάμεικτο τεύχος, σε ένα παράξενο σύμπαν

Μετά την ανάμεικτη αποδοχή που είχε το CIVIL WAR II, η Marvel θέλησε να ξεκινήσει ένα νέο μεγάλο event, που θα έφερνε τα πάνω κάτω στο σύμπαν των υπερηρώων. Έτσι, ξεκίνησε το SECRET EMPIRE, που πραγματικά έφερε τούμπα ό,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα, με κυριότερη και μεγαλύτερη ανατροπή το γεγονός πως ο Captain America τάσσεται με το μέρος της Hydra. Τεράστιο σοκ για την απανταχού comics κοινότητα, καθώς δεν βλέπεις και κάθε μέρα τον αγαπημένο σου ήρωα να παίρνει το μέρος του μεγαλύτερου αντιπάλου του.

Όμως, όπως συνηθίζει να κάνει η Marvel, εκτός από την βασική σειρά-άξονα του SECRET EMPIRE, κυκλοφόρησαν και αρκετά tie-ins. Ένα από αυτά έχει τον τίτλο UNITED και ομολογώ πως είναι ένα από τα πιο παράξενα τεύχη που έχω διαβάσει ποτέ.

Βλέπουμε τον Steve Rogers, aka Captain America, όχι μόνο να είναι ο Supreme Leader της Hydra, κάτι το οποίο είναι από μόνο του cringe worthy, αλλά να φοράει και κλασική πρασινοκίτρινη στολή. Παρότι ξέρεις πως κάτι τέτοιο συμβαίνει, πριν καν διαβάσεις το τεύχος και εφόσον έχεις διαβάσιε τα τεύχη του SECRET EMPIRE, δεν παύει να σου προκαλεί ένα περίεργο συναίσθημα το να βλέπεις έναν τέτοιο ήρωα να βιώνει μια τόσο μεγάλη αλλαγή. Πέρα από αυτό, όμως, γενικά το τεύχος σου δίνει μια ανάμεικτη γεύση. Από την μια, δεν γίνεται και τίποτα σημαντικό. Η ιστορία τοποθετείται σε μια φανταστική πόλη που έχει χαρίσει ο Captain America στους μεταλλαγμένους (στην θέση της παλιάς California) και παρακολουθείς το τι συμβαίνει εκεί, όπως εξεγέρσεις, απόπειρες για να ρίξουν την Hydra κάποιες μικρές ομάδες μεταλλαγμένων κτλ.. Τίποτα το ιδιαίτερα συνταρακτικό.

Από την άλλη, υπάρχουν και οι πιο ενδιαφέρουσες και ξεχωριστές στιγμές. Όπως όταν μια ομάδα από μεταλλαγμένους επαναστάτες, με μέλος τους την Marrow, μια χαρακτήρα που αγαπώ ιδιαίτερα και μου είχε λείψει από τα τεύχη της Marvel, μπουκάρουν σε ένα αρχηγείο της Hydra και έρχονται αντιμέτωποι με τον Vision, την Scarlet Witch και τον Deadpool, παρακαλώ. Εκεί η μάχη είναι εντυπωσιακή και με αρκετές εκπλήξεις. Όπως και το να βλέπεις πώς έχουν διαμορφωθεί πλέον οι συμμαχίες. Ποιοι δηλαδή έχουν παραμείνει στην πλευρά των καλών και ποιοι όχι, σε αυτόν τον νέο κόσμο.

Γενικά, είναι ένα τεύχος που έχει τα πάντα μοιρασμένα. Θα σε διασκεδάσει σίγουρα σε στιγμές του και θα σου δώσει μερικά πρωτόγνωρα πράγματα, αλλά θα σε κάνει και να βαρεθείς σε σημεία, με τις κλισέ καταστάσεις του, και θα σε κάνει να νιώσεις παράξενα, με τον τόσο αλλαγμένο κόσμο του.