Secret Weapons #2

Ένας ακόμη θαυμάσιος τίτλος της Valiant
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Secret Weapons #2

WriterEric HeissererArtistRaúl AllénPublisherValiant

Η ομάδα των άχρηστων psiots της Vailant γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Η Nikki (μιλάει με τα πουλιά) και ο Owen (καλεί αντικείμενα από το υπερπέραν) είναι κυνηγημένοι και μόνοι τους στον κόσμο. Με μόνο προσόν τις “άχρηστες” υπερδυνάμεις τους, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα πολύ πάνω των δυνάμεων τους. Η Livewire, έχοντας λιποτακτήσει από το στρατόπεδο του Harada, προσπαθεί να τους βοηθήσει, και, με την ευκαιρία, να δημιουργήσει μια καινούργια “οικογένεια”.

Πριν το happy ending, όμως, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον Rex- O, ένα πλάσμα για το οποίο το μόνο που γνωρίζει κανείς, είναι πως “έχει” τους πρωταγωνιστές της ιστορίας με χαρακτηριστική άνεση, και τον Scavenger, έναν οικολόγο, φιλόζωο hipster, με ένα ψυγείο γεμάτο ανθρώπινα μέλη.

Η ιστορία του Heisserer είναι ενδιαφέρουσα και συγκινητική, και οι χαρακτήρες του δείχνουν πως ο writer αγαπάει το superhero genre. Οι “καλοί” χαρακτήρες είναι εύθραυστοι αλλά δυναμικοί και οι “κακοί” είναι διεστραμμένοι αλλά όχι μονόπλευροι. Το σχέδιο του Raul Allen είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο, και το storytelling του κάτι παραπάνω από διεκπεραιωτικό, με κάποιες ενδιαφέρουσες οπτικές γωνίες και ορισμένα αρκετά έξυπνα panels.

Συνολικά, ένας πολύ καλός τίτλος. Αγάπη για τη Valiant των τελευταίων χρόνων, μόνο αγάπη.