All Star Batman #13

Χωρίς ιδιαίτερη ένταση...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

All Star Batman #13

WriterScott SnyderArtistRafael AlbuquerquePublisherDC Comics

Είναι αλήθεια πως το ALL STAR BATMAN, αν και ξεκίνησε δυναμικά, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου story line της σειράς, πήρε την κάτω βόλτα. Ειδικά τώρα, που όλο το βάρος και η προσοχή έχει πέσει στο DARK NIGHTS: METAL φαίνεται κάποιοι να έχουν ξεχάσει τη συγκεκριμένη σειρά.

Το 13ο τεύχος της σειράς, και προτελευταίο μέρος του “The First Ally”, μας δίνει μια από τα ίδια. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ένταση, η εξέλιξη είναι αργή και χωρίς ιδιαίτερη ουσία και ο Batman είναι κομπάρσος στο ίδιο του το τεύχος. Να, OK, είναι σκόπιμο, καθώς το “First Ally” δίνει βάρος στον Alfred, όμως δεν το κάνει με τρόπο που να νοιάζεσαι να δεις περισσότερα από τον πιστό butler. Συνεχόμενα flashbacks που απλά τραβάνε πίσω την πλοκή, παρά την προωθούν, και μια ιστορία που τραβιέται χωρίς λόγο.

Μοναδικά θετικά του τεύχους, η ανάπτυξη της σχέσης του Batman με τον Alfred, καθώς μέσα από σκέψεις και συμπεριφορές του Alfred βλέπεις πόσο τον νοιάζεται και το πόσο σημαντική είναι η σχέση αυτή και για τους δυο. Επίσης, το τεύχος έχει εξαιρετικό artwork, που, παρότι παρά είναι αφαιρετικό και αρτίστικο για τον Σκοτεινό Ιππότη, λειτουργεί πολύ καλά και δίνει έναν αέρα neo noir.