Elsewhere #4

Πολλά άλυτα μυστήρια
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Elsewhere #4

WriterJay FaerberArtistSümeyye KesginPublisherImage Comics

Ήρθε με τα πολλά το τέλος του πρώτου arc του ELSEWHERE, της ιστορίας της Amelia Earhart και του D.B. Cooper, αφού εξαφανίστηκαν (με τριάντα χρόνια διαφορά και κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες) από προσώπου γης. Οι δυο τους καταλήγουν να προσπαθούν να σώσουν τους ντόπιους φίλους τους από τον δικτάτορα Kragen, ενώ η Amelia δεν σταματά να αναζητά τον σύντροφό της, Frank, που είχε καταλήξει εκεί λίγα δευτερόλεπτα πριν από την ίδια.

Η ιστορία του ELSEWHERE είναι γρήγορη και ευχάριστη. Ο κόσμος που έχει δημιουργήσει ο Jay Faerber είναι πολύ όμορφος και ενδιαφέρων, οι χαρακτήρες ξεκινάνε έχοντας το απαραίτητο μυστήριο και χτίζουν ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, αλλά φτάνοντας στο τέταρτο και τελευταίο τεύχος του arc, ειλικρινά απορώ τι πρόοδος έχει γίνει στην ιστορία που θα απαιτούσε όλον αυτόν τον χώρο και χρόνο. Η μεγάλη “αποκάλυψη” του τεύχους φαινόταν από χιλιόμετρα και, επιπλέον, χτίστηκε κάπως άβολα και βιαστικά, γεγονός που την έκανε ακόμη πιο αδιάφορη.

Γενικότερα, έχουν μείνει τόσα πολλά άλυτα μυστήρια για τον κόσμο εκείνο, που με τον ρυθμό που πηγαίνει η ιστορία θα ήθελε τρία arcs μόνο για να δει ο αναγνώστης τις βασικές αρχές του και μετά πάλι τι έτυχε στην κακομοίρα την Amelia.

Παρ’ όλα αυτά, θα πρότεινα ανεπιφύλαχτα αυτό το all ages, fun και πολύ καλοσχεδιασμένο comic, με την ελπίδα ότι, όταν είναι να γράψει το επόμενο arc ο Jay Faerber, θα έχει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο.