Abbott #1

Ένα πολύ ενδιαφέρον και υπέροχα φιλοτεχνημένο comic
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Abbott #1 (of 5)

WriterSaladin AhmedArtistSami KiveläPublisherBoom! Studios

Υπάρχουν δύο λόγοι που προκαλούν κάποιον να διαβάσει κανείς μια νέα σειρά της Boom! Studios. Πρώτον, η εκδοτική δίνει ευκαιρίες σε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ιδέες και δεύτερον, γιατί τις περισσότερες φορές η ασυνεπής έκδοση των τευχών, αποτελεί extra challenge. Συνήθως, στο τέλος, το αποτέλεσμα αποζημιώνει.

Το πρώτο τεύχος του ABBOTT κυκλοφόρησε προ ολίγων ημερών και, μέχρι στιγμής, έχει κάνει αίσθηση στο κοινό. Σε αυτό, βοήθησε, όχι αδίκως, το όνομα του βραβευμένου με Locus και προτεινόμενου για Hugo και Νebula συγγραφέα, Saladin Ahmed.

Στο Detroit, το 1972, η Elena Abbott είναι μια μάχιμη μαύρη δημοσιογράφος, σε μια εποχή όπου καμιά από αυτές τις ιδιότητες δεν κάνει τη ζωή της εύκολη. Η ρεπόρτερ καταπιάνεται με πάθος με τα θέματα του αστυνομικού ρεπορτάζ, δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα αστυνομικής βίας με θύματα μαύρους πολίτες. Η θέση της καθίσταται ακόμη δυσκολότερη, όταν αντιλαμβάνεται πως τα τελευταία εγκλήματα στην περιοχή δεν είναι ανθρώπινα έργα, αλλά προέρχονται από τον κόσμο του μεταφυσικού.

Ευτυχώς, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πρωταγωνίστριας, χρησιμοποιούνται ως στοιχεία της πλοκής και όχι ως μια ακόμη στείρα ή/και μαρκετίστικη αναφορά στην διαφορετικότητα. Η ανάπτυξη είναι ιδανική, αλλά το εξώκοσμο στοιχείο δεν παρουσιάστηκε όσο ατμοσφαιρικά αναμενόταν, ωστόσο, η εμφάνισή του είναι μικρή στο πρώτο τεύχος. Το artwork του Sami Kivelä (BEAUTIFUL CANVAS) είναι εθιστικό και σε συνδυασμό με την αφήγηση, αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη από την αρχή ως το τέλος.

Συμπέρασμα, όταν έχουμε μια δαιμόνια ρεπόρτερ ταγμένη στην αναζήτηση της αλήθειας, αντιμέτωπη με προκαταλήψεις και σκοτεινές δυνάμεις, σε ένα υπέροχα φιλοτεχνημένο comic, τα επόμενα τέσσερα τεύχη αναμένονται με αγωνία.