Detective Comics #976

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #976

WriterJames Tynion IVArtistJavier FernandezPublisherDC Comics

Η σχέση του Batman με τον Robin (γενικότερα, με τους διάφορους Robin που είχε ανά τα χρόνια), είναι κάτι πολύπλοκο. Πολλοί έχουν πάρει τον εν λόγω τίτλο, αλλά και πολλοί έχουν γίνει βοηθοί του σκοτεινού ιππότη, με διαφορετικό ψευδώνυμο. Το DETECTIVE COMICS #976, πρώτο μέρος του storyline με τίτλο “Batmen Eternal”, καταπιάνεται ακριβώς με αυτό. Ο Batman έχει δεύτερο ρόλο και το βάρος δίνεται στον Robin και στη στρατιά από ιππότες που έχει ο Batman στην δούλεψη του.

Η ιστορία χωρίζεται, ουσιαστικά, στα δυο. Ο Robin που συγκρούεται με τον Batman, καθώς θέλει να βγει στην πόλη για περιπολία και εκείνος δεν τον αφήνει, και οι υπόλοιποι Batmen, που αναλαμβάνουν μια υπόθεση. Αναμφίβολα, ο διάλογος του Robin με τον Batman κλέβει την παράσταση, καθώς είναι έντονος, έχει συναίσθημα και χτίζει και τους δυο χαρακτήρες. Η δραματικότητα του διαλόγου ανεβαίνει και άλλο, χάρη στο εξαιρετικό artwork της συγκεκριμένης σκηνής.

Ένα ενδιαφέρον τεύχος, με μια απρόσμενη σύγκρουση των δυο ηρώων, που τελειώνει με ένα πολύ μυστηριώδες cliffhanger, στο οποίο κάποιος άγνωστος εμφανίζεται στην Batcave και ισχυρίζεται πως έχει ένα αρχείο από το μέλλον του Robin…