Ether: The Copper Golems #2

Δράση στο βασίλειο της φαντασίας
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ether: The Copper Golems #2

WriterMatt KindtArtistDavid RubinPublisherDark Horse Comics

Το ΕΤΗΕR είναι ένα από τα comics που πραγματικά μου άρεσαν, οπότε η ανακοίνωση μιας νέας mini σειράς με χαροποίησε ιδιαίτερα. Ήδη έφτασε στο δεύτερο τεύχος και απομένουν άλλα τρία για να ολοκληρωθεί η νέα περιπέτεια του Boon Diaz στον παράλληλο μαγικό κόσμο της Ether.

Όπως μάθαμε από το πρώτο τεύχος, ο σπουδαιότερος detective και ερευνητής των δυο κόσμων, πραγματικού και φανταστικού, Boon Diaz, στέλνεται σε αποστολή στο βασίλειο της Ether προκειμένου να λύσει το μυστήριο των ρηγμάτων που έχουν ανοίξει μεταξύ των δυο κόσμων και τα οποία αποτελούν κίνδυνο για την πραγματικότητα. Σε αυτό το τεύχος, αντιμετωπίζει, μαζί με τους συντρόφους του, τις προκλήσεις, τη μια πίσω από την άλλη, σε μια αλληλουχία σελίδων με πολλή δράση. Ταυτόχρονα, μας δίνονται κάποια στοιχεία για την ιδέα των πηγών της φαντασίας, σε σχέση με την επιστημονική γνώση. Στις τελευταίες σελίδες, συνεχίζεται το flashback από το πρώτο τεύχος, το οποίο εξιστορεί τη σχέση του Diaz με την Violet.

Το artwork παραμένει εντυπωσιακό και ιδανικό για την περιγραφή του μαγευτικού αυτού κόσμου, ενώ είναι ιδιαίτερα σαγηνευτική και επιτυχημένη η επιλογή των χρωμάτων. Αξίζει, δε, να σημειωθεί και ότι το στήσιμο των σελίδων ακολουθεί την ένταση της αφηγηματικής ροής.

Σε γενικές γραμμές, το δεύτερο τεύχος του ETHER: THE COPPER GOLEMS συνεχίζει την καλή δουλειά που έως τώρα έχουν επιδείξει οι δημιουργοί της σειρά. Η εξερεύνηση των ορίων της φαντασίας και της γνώσης θα συνεχιστεί, φαντάζομαι με την ίδια επιτυχία, και στα εναπομείναντα τεύχη της μικρής αυτής σειράς.