Nightwing #57

Δικαιολογείται η επιλογή εξωφύλλου;
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Nightwing #57

WritersZack Kaplan, Scott LobdellArtistTravis MoorePublisherDC Comics

Και μόνο το εξώφυλλο του NIGHTWING #57 σε προϊδεάζει και σε προετοιμάζει για κάτι συνταρακτικό. Σαφέστατα, ο λόγος είναι η ξεκάθαρη αναφορά που κάνει το artwork του εξωφύλλου στο “Death Of The Family”, με την κόρη του Joker να κάνει μια σχεδόν πιστή αναπαράσταση του τότε εξωφύλλου.

Το τεύχος καταλήγει να ακροβατεί. Σίγουρα, το να βλέπεις μια αναφορά σε ένα τόσο δυναμικό και iconic storyline σε κάνει να φαντάζεσαι διάφορα. Παρόλο που η ιστορία δεν αγγίζει εκείνα τα επίπεδα και ενίοτε μπορεί να απογοητευτεί ο αναγνώστης από αυτό, καταφέρνει να κερδίσει και να κρατήσει το ενδιαφέρον. Η κόρη του Joker, παρότι ο χαρακτήρας μου φαίνεται τραβηγμένος από τα μαλλιά, καταφέρνει να φέρει στο τεύχος μερική από την τρέλα και την ανατριχίλα που σπέρνει ο πατέρας της. Παράλληλα είναι και ο χαρακτήρας που δίνει το cliffhanger στο τεύχος αλλά και την ένταση.

Η απογοήτευση έρχεται από τον ομότιτλο χαρακτήρα, που όχι μόνο δε συμμετέχει σε καμία δράση και απλά βολτάρει με την κοπέλα του, αλλά είναι και εντελώς χλιαρός. Τα κομμάτια που αφορούν εκείνον είναι άνετα προσπεράσιμα και αφαιρούν από το ενδιαφέρον του τεύχους.