Supergirl S04E22

The Quest For Peace
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Supergirl

Season/EpisodeS04E22 WritersGreg Berlanti, Ali Adler, Andrew Kreisberg, Robert Rovner, Jessica Queller DirectorJesse Warn CastMelissa Benoist, Mehcad Brooks, Chyler Leigh, Katie McGrath, Jesse Rath, Nicole Maines, Sam Witwer, April Parker Jones, Jon Cryer, David Harewood, Andrea Brooks NetworkThe CW

Στον τέταρτο κύκλο, οι σεναριογράφοι του SUPERGIRL αποφάσισαν να ασχοληθούν με το παγκόσμιο μεταναστευτικό ζήτημα και την άνοδο της ακροδεξιάς, ανάγοντας τα σε συμπαντικό επίπεδο. Ο βασικός villain ήταν ό,τι πιο βαρετό και εκνευριστικό υπάρχει, ένας “ουμανιστής”, που κρύβει τον ρατσιστικό του εαυτό πίσω από το προσωπείο του Agent Liberty, και για όλα τα κακά που του συνέβησαν στη ζωή, κατηγορεί τους κακούς μετανάστες που ήρθαν, παρομοιάζοντάς τους με διαστημικές κατσαρίδες.

Όμως, αυτό το κλίμα επικρατεί και σε εθνικό επίπεδο, με αποτέλεσμα η “Team Supergirl” να αντιμετωπίζει πάμπολλες αδιέξοδες και καταπιεστικές καταστάσεις, καταφεύγοντας σε πολύ δυσάρεστες επιλύσεις, που αποφέρουν, όμως, αρκετό καλογραμμένο δράμα.

Κάπως έτσι κυλάει αργά και βαριά σχεδόν όλη η σεζόν, μέχρι που, στο 15ο επεισόδιο, κάνει την εμφάνιση του ο… Lex Luthor! Και η σειρά απογειώνεται! Θα επανεμφανιστεί, φυσικά, ο Agent Liberty, όμως ο Lex είναι ίσως ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στη σειρά, με τον Jon Cryer να δίνει ρεσιτάλ ως mastermind!

Μετά από άπειρες ανατροπές, πισώπλατα μαχαιρώματα και αλλεπάλληλες εξελίξεις χαρακτήρων, στο τελευταίο επεισόδιο, η Supergirl, μαζί με τους δικούς της ανθρώπους, επιχειρεί να σταματήσει τον Lex από το απόλυτο σχέδιό του, δίχως όμως να είναι έτοιμη για όλες τις συνέπειες. Και εκεί που έχει καταλαγιάσει ο επίλογος του κύκλου, μετά από την τελική μάχη υπό τους ήχους των Mötley Crüe, έρχεται το aftermath για το Crisis.

Η επόμενη σεζόν ίσως και να είναι η καλύτερη του Arrowverse.