The Drinky Crow Show

Είμαι σίγουρος πως οι μεταφορές των comics στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο φέρνουν σε αρκετό κόσμο ανατριχίλα, ειδικά όταν πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα τους έργα. Και, όπως και να το κάνεις, τις περισσότερες φορές οι fans έχουν δίκιο, καθώς οποιαδήποτε μεταφορά έχει το κόστος της. Εδώ μετακόμιση κάνεις και όλο και κάποιο αμπαζούρ θα σπάσει κατά το κουβάλημα – φαντάζεσαι τι μπορεί να γίνει στην περίπτωση μεταφοράς ενός comic στην οθόνη;

Εκεί οφείλεται και η δική μου καχυποψία, όταν μαθαίνω για ανάλογα επιχειρήματα. Ειδικά όταν πρόκειται για “δύσκολα” comics. Όπως, για παράδειγμα, το comic strip MAAKIES. Όταν έμαθα ότι ο δημιουργός του, Tony Millionaire, συνεργάζεται με τον Eric Kaplan (FUTURAMA), προκειμένου να βασίσουν μια τηλεοπτική σειρά στα strips, με τον τίτλο THE DRINKY CROW SHOW, “κουμπώθηκα” λίγο.

Το χιούμορ του MAAKIES είναι δύσκολο για την τηλεόραση. Οι ιστορίες δεν έχουν ξεκάθαρη αρχή, μέση και τέλος. Το σχέδιο μοιάζει να παραείναι παλιομοδίτικο για να μπερδευτεί με 3D animation. Και, τέλος, το σενάριο φέρει πρώτη την υπογραφή του Kaplan και όχι του Millionaire, ο οποίος ασχολείται με το σχέδιο.

Το πρώτο δείγμα, όμως, ήταν αρκετά θετικό. Πίσω στο 2007, όταν το pilot episode του THE DRINKY CROW SHOW συμμετείχε στο διαγωνισμό “1000 Pilot Death Match” του Adult Swim, κέρδισε επάξια την ψήφο του κοινού. Μέσα υπήρχαν τα πάντα: ενοχλητικό σενάριο, βλάσφημο χιούμορ, αίματα, κομμένα μέλη, interspecies sex και αρκετό γέλιο. Όλα αυτά πρωταγωνιστούν και στα πρώτα επεισόδια της σειράς, η οποία ξεκίνησε στις 23 Νοεμβρίου και προβάλλεται κάθε Κυριακή. Και με την ευκαιρία της έναρξης της σειράς, οι δύο συνδημιουργοί παραχώρησαν κάποιες συνεντεύξεις.

Έχοντας δει μόνο τα δύο πρώτα επεισόδια (το τρίτο θα προβληθεί στις 7 Δεκεμβρίου), είναι μάλλον νωρίς να κρίνω το αποτέλεσμα. Όσα είδα, πάντως, μου άρεσαν, κυρίως, όμως, επειδή κρατούσα πάση θυσία στο μυαλό μου τη σκέψη ότι δεν πρόκειται για strips των Maakies.

Θα δείξει…