More Of “Some Comic Stuff I Thought I Should Share”…

Η αλήθεια είναι πως το διασκέδασα πολύ το προηγούμενο post με τα links και είπα να το επαναλάβω, όσο είμαι ακόμη “ζεστός”. Ξεκινάω, λοιπόν, χωρίς πολλά-πολλά, με τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που είδα στο δίκτυο τις τελευταίες μέρες…

Δεν σταματάνε μόνο τα έντυπα comics λόγω οικονομικών προβλημάτων αλλά και τα online… Όπως το ιδιαίτερα ενδιαφέρον AMAZING FACTS… AND BEYOND! WITH LEON BEYOND των Kevin Huizenga (GANGES, OR ELSE), Ted May (INJURY COMICS) και Dan Zettwoch. Προς το παρόν, διαβάστε τα προηγούμενα amazing facts, αλλά, αν πραγματικά θέλετε να δείτε περισσότερα, θα πρέπει να τσοντάρετε κάτι και εσείς, είτε με κάποια δωρεά είτε ζητώντας κάποιο commission…

quitely-batman-ff
Το νέο που έπαιξε περισσότερο αυτή τη βδομάδα, είναι η νέα σειρά BATMAN AND ROBIN από τους Grant Morrison και Frank Quitely. Αυτό, όμως, που μου φαίνεται πιο ενδιαφέρον, είναι το γεγονός ότι η Fantagraphics θα ξεκινήσει να εκδίδει τα comics του σπουδαίου Γάλλου Jacques Tardi. Έτσι, μετά το WEST COAST BLUES (LE PETIT BLEU DE LA CÔTE OUEST), το οποίο, όμως, εκδόθηκε σχετικά πρόσφατα και στα ελληνικά, με τίτλο ΤΟ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ, από τη Βαβέλ και τις εκδόσεις ΑΓΡΑ, και που θα είναι το πρώτο που θα εκδοθεί από την Fantagraphics, θα μπορέσουμε και οι μη γαλλομαθείς να διαβάσουμε περισσότερα comics του μεγάλου δημιουργού. Με την ευκαιρία, διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε ο Kim Thompson στο Comics Reporter σχετικά με το θέμα.

wcb_tardiyat_tardi

Το πόσο ζηλεύω την Λήδα Τσενέ που είχε την ευκαιρία να μιλήσει κατά τη διάρκεια της φετινής Angouleme με τον Chris Ware (ACME NOVELTY LIBRARY) δεν λέγεται… Για να πνίξω τον καημό μου, δεν βρίσκω κάτι καλύτερο από το να ακούσω την συζήτηση που είχε ο Chris Ware με την Marjane Satrapi (PERSEPOLIS) και συντονίστρια την Francoise Mouly. Μπορείτε να την βρείτε και να την ακούσετε και εσείς από εδώ.

secret-id

Την πρωταπριλιά του 2009 θα κυκλοφορήσει το SECRET IDENTITY: THE FETISH ART OF SUPERMAN’S CO-CREATOR JOE SHUSTER. Αν θέλετε να πάρετε μια καλή ματιά από το τι θα περιέχει το βιβλίο, μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσημο site, όπου θα δείτε και πολλές σελίδες του, αλλά και πολλές εικόνες από αυτές που τελικά δε χώρεσαν σε αυτό. Πάντως, ακόμα και αν το SECRET IDENTITY είναι πολύ τολμηρό για τα γούστα σας, μην αμελήσετε να ρίξετε μια ματιά στον πολύ όμορφο νέο κατάλογο της Abrams ComicArts.

swipefileΆντε να το περιγράψεις τώρα αυτό… Ο Charles Burnes (BLACK HOLE) συγκέντρωσε και “πείραξε” ελαφρώς panels των Johnny Craig, Bruno Premiani, Jack Cole, Jack Kirby και Chester Gould και τα σύνθεσε με τρόπο που να τους δίνει ένα νέο νόημα. Την έκδοση, που έχει τίτλο SWIPE FILE, μπορείτε να τη βρείτε στο site της Buenaventura, σε πολύ περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Αν έχετε βαρεθεί τα Watchmen – inspired comics και cartoons που βρίσκονται παντού στο δίκτυο τις τελευταίες μέρες, έχω μια ελαφρώς διαφορετική πρόταση. Πώς θα σας φαινόταν το SIN CITY, αν σε αυτό πρωταγωνιστούσαν οι χαρακτήρες των PEANUTS; Απλά πατήστε πάνω στην εικόνα, για να διαβάσετε ολόκληρο το THAT YELLOW SHIRTED SO-AND-SO.

sin-peanuts