PREVIEWS (MAY09) – PICKS #2

Μιας και ο σύντροφος Άρης Κώτσης παρουσίασε ήδη μερικές από τις πρώτες επιλογές μου (NOIR, 3 STORY: SECRET HISTORY OF GIANT MAN) για παραγγελία αλλά και για αυτό το post, θα ασχοληθώ και με κάποιες πιο ανορθόδοξες προτάσεις. Ούτως ή άλλως, οι ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες δε φημίζονται για την πληθώρα τους στα τρία καλοκαιρινά τεύχη του PREVIEWS…

greek-streetGREEK STREET # 1
(Vertigo, pg 112, $1)

Boasting a cast of sexy strippers, murderous gangsters, body-snatching mad women and a disturbed young girl who can see the future, GREEK STREET is Peter Milligan’s reimagining of those brutal and visceral tragedies that graced the Theater of Dionysus in Ancient Greece – bloody tales about incest, homicide, beautiful oracles, all-knowing choruses, kings, monsters and gods – played out on the mean streets of modern-day Red-Light London.

Πραγματικά, δε νομίζω ότι υπάρχει έστω μια λέξη στο παραπάνω solicitation της νέας ongoing σειράς της Vertigo που να μη μου αρέσει. Στα συν είναι και η εξαιρετική τιμή του πρώτου issue (40 σελίδες: 1 ευρώ), καθώς και το σχέδιο του Davide Gianfelice (NORTHLANDERS). Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το τρισέλιδο preview και κρίνετε κι εσείς μόνοι σας.

zdeadwoodZEKE DEADWOOD, ZOMBIE LAWMAN VOL. 1: LEGALLY DEAD
(SLG, pg 190, $3,95)

Ναι, το ξέρω ότι ακούγεται γελοίο, αλλά κάτι με ψήνει σε αυτό το comic. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι η ιστορία ενός σερίφη-zombie στην Άγρια Δύση ή το δίδυμο των δημιουργών, αλλά μου έχει προξενήσει, ούτως ή άλλως ενδιαφέρον. Θυμίζω ότι το team των Thomas Boatwright και Ryan Rubio το έχουμε ξανασυναντήσει στο CEMETARY BLUES της Image, το οποίο με είχε ξενίσει λίγο, λόγω σχεδίου. Και, βλέποντας τα ασπρόμαυρα panels σε αυτό το preview του ZEKE DEADWOOD, συνειδητοποίησα πως το σχέδιο μου αρέσει πολύ περισσότερο στην πιο απλοϊκή του μορφή που το βλέπουμε σε αυτό.

Άσε που, από τη στιγμή που τελείωσε το UBU BUBU (πάλι από την SLG), έχω μηνιαία στέρηση σε “καμένα” comics…

28DaysLater_001A28 DAYS LATER #1
(Boom! Studios, pg 216, $3,99)

Στη συγκεκριμένη σειρά έχω αναφερθεί εκτενέστερα σε προηγούμενο post και να που ήρθε η ώρα της. Αποτελεί τον… χαμένο κρίκο ανάμεσα στις δύο ταινίες (28 DAYS LATER και 28 WEEKS LATER), είναι προϊόν συνεργασίας των Boom! και Fox Atomic και ασχολείται με τη μοίρα των πρωταγωνιστών της πρώτης ταινίας και τα γεγονότα που μεσολάβησαν ανάμεσα σε αυτές.

Οπωσδήποτε απαραίτητη για κάθε fan των ταινιών (εντάξει, το sequel δε νομίζω να είχε πολλούς από δαύτους, το πρώτο, όμως, ήταν εξαιρετικό)! Στα bonus είναι και το πανέμορφο εικονιζόμενο cover (το καλύτερο από τα τρία variants).

talesTALES DESIGNED TO THRIZZLE VOLUME ONE
(Fantagraphics, pg 247, $24,99)

Για όσους δεν έχουν στην κατοχή τους τα τευχάκια του ομώνυμου τίτλου, το συγκεκριμένο hardcover είναι απαραίτητο! Ακόμη και αυτοί που τα έχουν, όμως, δύσκολα θα αντισταθούν στο νέο coloring από τον Kupperman, ο οποίος μετέτρεψε τις ιστορίες του, από two color σε full color.

Το συγκεκριμένο συγκεντρώνει τα τέσσερα πρώτα τεύχη της σειράς και, όπως έγραψε ο Άρης Κώτσης στα δικά του picks, εδώ μπορείτε να δείτε ένα δεκασέλιδο preview, προσφορά της Fantagraphics.

Και το πιο ενδιαφέρον item αυτού του μήνα…

PRESIDENT EVIL: Art Print
(Antarctic Press, pg 189, $19,99)

Μετά από ένα κάρο εμφανίσεις του νέου Προέδρου των ΗΠΑ σε comics κάθε είδους (από το SPIDER-MAN και το YOUNGBLOOD, μέχρι το OBAMA THE BARBARIAN), ο Obama πρωταγωνιστεί και στο PRESIDENT EVIL, ένα post apocalyptic spoof με πολλά zombies και ένα απέθαντο Πρόεδρο! Ναι, κατά πάσα πιθανότητα, το comic είναι όσο χάλια ακούγεται (too much, ακόμη και για εμένα), αλλά το cover-φόρος τιμής στο EVIL DEAD III: ARMY OF DARKNESS είναι όλα τα λεφτά και προσφέρεται και σε print!

presidentevil