BACC: Q&A Mε Tον Jim Steranko

jim_sterankoΜια από τις, κατά τη γνώμη μου, ενδιαφέρουσες στιγμές του Big Apple Comic Con, που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου, ήταν το πάνελ του Jim Steranko, του ανθρώπου που έδωσε το δικό του στίγμα στα comics της Marvel (διαβάστε εδώ, αν δε με πιστεύετε). Παρόλο που το πάνελ διέθετε περισσότερες άγνωστες ιστορίες – προς τέρψη των σιελογόνων αδένων των παρευρισκομένων fanboys – δεν έλειψαν οι ενδιαφέρουσες δηλώσεις και ειδήσεις.

Η βασικότερη από αυτές ήταν η ανακοίνωση του Steranko ότι η Marvel ετοιμάζει μια νέα S.H.I.E.L.D. collected edition, με εισαγωγή του ιδίου. Τι έγραψε ο Steranko στην εισαγωγή;

“O editor μου ζήτησε να γράψω για τα πράγματα που έχω κάνει και αν υπάρχει κάτι για το οποίο δεν έχω μιλήσει ποτέ. Υπάρχουν πολλά πράγματα που έχουν συζητηθεί και νομίζω ότι η έκδοση θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο. Μου ζητήσαν, λοιπόν, να γράψω για αυτά περίπου 500 λέξεις. Εγώ έγραψα 6.300.”

Εκτός από την είδηση, στο πάνελ συζητήθηκε και κάτι άλλο, το οποίο, αν και δε θεωρείται είδηση, δεν το γνώριζα και έμεινα με το στόμα ανοιχτό: ο Steranko έχει σχεδιάσει το logo του X-MEN! Σύμφωνα με τον ίδιο, ζήτησε αυτός να το επανασχεδιάσει, γιατί δεν ήθελε το προηγούμενο δίπλα στα σχέδιά του (ο Steranko έγραψε και σχεδίασε τα X-MEN #50-51).

Επόμενο θέμα συζήτησης ήταν ο Nick Fury, οι περιπέτειες του οποίου, σύμφωνα με τον Sterank, κακώς μπήκαν στο ίδιο comic με αυτές του Dr. Strange (STRANGE TALES):

“Το team Fury-Dr. Strange ήταν περίεργο – μια συνεργασία με τον Cap (Captain America) θα είχε ως αποτέλεσμα ένα πολύ καλύτερο comic. Ακόμη με πειράζει αυτό.”

Δε θέλω να πολυλογήσω ιδιαίτερα σε αυτό post (θα αφήσω τον Steranko να το κάνει), οπότε θα σας παραπέμψω στο CBR και την πλήρη ανταπόκριση από το πάνελ του BACC. Φροντίστε να τη διαβάσετε ολόκληρη, αν θέλετε να μάθετε για τα ερεθίσματα που είχε στο σχέδιό του, τους καυγάδες με τον Stan Lee και τις υπόλοιπες παράλληλες ασχολίες του, τον καιρό που δούλευε στη Marvel.