D.E.S: ΤΑ ΚΑΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ #1 & #2

Τα δύο πρώτα τεύχη του D.E.S.

Αυτο-έκδοση 

Πριν αρχίσετε να ψάχνεστε, να ανατρέχετε στους καταλόγους του PREVIEWS, πριν αρχίσετε να ρωτάτε στο κομιξάδικο της γειτονιάς σας για το comic αυτό, θα σας ξεκαθαρίσω κάτι: μη βιάζεστε! Ναι, ναι, μη βιάζεστε! Και γιατί; Πολύ απλά, γιατί θα βρείτε κάποτε comic της Λήδας (όχι της “δικιάς” μας) στα ράφια απλά σε μερικά χρονάκια. Και αυτό, γιατί πολύ απλά η Λήδα είναι μόλις 11 ετών!

Στο ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ, για το οποίο σας είχα ήδη μιλήσει, περάσαμε υπέροχα με το Μιχάλη. Τα παιδιά διασκέδασαν, έμαθαν, σχεδίασαν, έπαιξαν και γενικότερα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Κάθε ένα από αυτά, με τις ιστορίες του και τις ιδέες του, είναι ξεχωριστό. Όπως, όμως, συμβαίνει σε τέτοια εργαστήρια, κάποιο από όλα τα καταπληκτικά παιδιά (και πραγματικά είναι όλα ξεχωριστά) έχει πραγματική κλίση στο αντικείμενο. Και η Λήδα ήταν ένα από αυτά. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν τα πήγε καλά στις ασκήσεις, αν έκανε τα πάντα σωστά, αν είχε τις καλύτερες ιδέες. Έχει να κάνει με το ότι εφάρμοσε όλα όσα κάναμε για να φτιάξει τη δική της comic σειρά. Και αυτή τη σειρά των δύο μέχρι τώρα τευχών σας παρουσιάζω.

"Διαγωνισμός φαγητού" από μιαν άλλη ιστορία

Το story είναι απλό, πολύ απλό, αλλά αυτό είναι κάτι που ποτέ δεν ενοχλεί. Δύο κορίτσια, εννοείται αντίζηλες, κονταροχτυπιούνται για το ίδιο αγόρι. Εννοείται ότι η ηρωίδα μας είναι το πιο συμπαθητικό κορίτσι και η “άλλη” είναι η δημοφιλής κοπέλα που δε πολυ-χωνεύουμε, αλλά ας μην προτρέχουμε. Η ιστορία των δύο τευχών περιστρέφεται γύρω από ένα πάρτι. Όχι ένα οποιοδήποτε πάρτι. Είναι το πάρτι του Άλεξ, του ωραίου αγοριού που αρέσει και στα δύο κορίτσια. Το πρώτο τεύχος ασχολείται με το αγωνιώδες ερώτημα “Τί να βάλω;” της ηρωίδας μας. Δεν ειρωνεύομαι καθόλου, καθώς και η Λήδα το έχει πάρει – με εξαιρετική σοφία θα έλεγα – τόσο σοβαρά, όσο και αστεία. Και όταν το σωστό φόρεμα βρέθηκε, φτάνει στο πάρτι μόνο και μόνο για να διαπιστώσει ότι όχι μόνο έχει φτάσει την ίδια ώρα με την αντίζηλή της, αλλά και ότι την πόρτα την ανοίγει ο Άλεξ αγκαλιά με μιαν άλλη! Και εδώ μας αφήνει το πρώτο τεύχος με τρελό cliffhanger (να καταλάβετε κυνηγούσα το Μιχάλη γύρω γύρω να τελειώσει το δεύτερο τεύχος που είχε στα χέρια του). Το δεύτερο τεύχος αφηγείται έναν τρομερό καυγά με κλωτσο-μπουνίδια! Η ηρωίδα μας και η αντίζηλος μπροστά στη θέα αυτής που νόμιζαν ότι είναι η κοπέλα του Άλεξ, ένωσαν τις δυνάμεις τους και απλά τη σαπάκιασαν στο ξύλο! Το μόνο που κατάφεραν είναι να γίνουν ρεζίλι, όταν ο Άλεξ τους λέει ότι είναι η ξαδέρφη του και τις διώχνει από το πάρτι.

Απόσπασμα από το ΦΟΒΟ, ένα comic που φτιάξαμε όλοι μαζί

Οι χαρακτήρες είναι απίθανοι και δικαιολογούν απολύτως τον τίτλο ΤΑ ΚΑΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ! Φοβήθηκα όταν το διάβαζα, ότι θα διαβάσω μια γλυκανάλατη τύπου Πάτυ ιστορία με το καλό, γλυκό κορίτσι και τη στριμμένη κακιά. Αλλά η Λήδα δε με απογοήτευσε. Η ηρωίδα της είναι ένα “κακό” κορίτσι που σημαίνει ότι είναι απλά ένα φυσιολογικό κορίτσι. Το ίδιο και η αντίζηλός της. Η ιστορία είναι απλή αλλά καλοδομημένη. Και αυτό το τελευταίο το εννοώ. Όχι για ένα κορίτσι 11 ετών. Είναι καλοδομημένη γενικά. Ωραία transitions, ωραίες γωνίες λήψεις. Θεωρώ ότι το κορίτσι αυτό έχει πολύ ταλέντο για την τέχνη και μακάρι στο μέλλον να τη δούμε να κάνει και άλλα πράγματα! Πραγματικά, το ελπίζω.