The Sailor Returns…

Από τη στιγμή που διάβασα αυτό εδώ το post του Θωμά Παπαδημητρόπουλου, είμαι πολύ πιο ευαίσθητος στο να κρατάω για μένα κάποια θέματα… Χαρακτηριστικό παράδειγμα θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι η κυκλοφορία της νέας σειράς POPEYE από την IDW, βασισμένης στα comics του E.C. Segar.

Ιεροσυλία δεν το λες, μιας που ο Popeye είναι ένας χαρακτήρας που τον έχουν περάσει πολλοί δημιουργοί (με όχι πάντα καλά αποτελέσματα) και που έχει απομακρυνθεί από το ποιος ήταν αρχικά. Η ερώτηση, όμως, είναι: “Δεν ήταν τα comics του Segar αρκετά; Χρειαζόμαστε πραγματικά νέες ιστορίες;”. Να πω την αλήθεια, απείχα από το PEANUTS της Boom! (όπου έπαιξε το αντίστοιχο δίλημμα). Εδώ, όμως, δεν υπάρχει αμφιβολία πως (παρά το αρχικό μούδιασμα) θα είμαι παρών, καθώς το comic θα γράφει ο Roger Langridge.

Ήδη υπάρχει ένα άρθρο στο CBR, όπου μπορείτε να δείτε και να μάθετε περισσότερα. Εκεί μπορείτε να δείτε τα εξώφυλλα του πρώτου τεύχους (το ένα, μάλιστα, σχεδιασμένο από τον Jules Feiffer), αλλά και δείγμα από το εσωτερικό του τεύχους, το οποίο σχεδιάζει ένας νέος δημιουργός με το όνομα Bruce Ozella. Επίσης, υπάρχει και μια πρώτη συνέντευξη του Langridge που λέει πόσο αγαπά το POPEYE του Segar (Duh!!!) αλλά και ότι οι ιστορίες στα τεύχη θα είναι αυτοτελείς.

Για όσο περιμένουμε την κυκλοφορία του, σας αφήνω με ένα video clip του indie συγκροτήματος Wilco (του οποίου την ύπαρξη μέχρι σήμερα αγνοούσα παντελώς). Oι Wilco, λοιπόν, συμπρωταγωνιστούν με τον Popeye και την παρέα του σε ένα video εμπνευσμένο από το παλιό animation.