Malta Comic Con 2012

Να τα στηρίζουμε τα μεσογειακά τα πράγματα! Γιατί ένα τέτοιο, μεσογειακό εννοώ, σας έχω. Πρόκειται για το 4o Malta Comic Con, που θα γίνει στην υπέροχη Βαλέτα, στις 8 και 9 Δεκεμβρίου. Το venue που θα λάβει χώρα το Con είναι, απ’ όσο μπορώ να καταλάβω, ένας τεράστιος, εντυπωσιακός πολυχώρος. Κακά τα ψέματα, εντυπωσιακό νησάκι στη Μεσόγειο, μεσαιωνική πόλη, κάστρα, ιππότες και comics, κάνουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό.

Το συνέδριο αυτό έχει μια πορεία παράλληλη με αυτή του δικού μας Con, μιας και όλα ξεκίνησαν από ένα forum, με συν-ιδρυτή τον Chris Le Galle, για τα comics στην Μάλτα, τo Wicked Comics! Εκεί μπορεί κανείς να βρει κριτικές για comics, νέα, συνεντεύξεις και ό,τι άλλο σχετίζεται με την αγαπημένη μας Τέχνη! Σας θυμίζει κάτι; Α, εννοείται ότι όλα είναι εθελοντικά. Μήπως αυτό σας θυμίζει κάτι; Κάποια στιγμή, αποφασίστηκε να οργανώσουν και ένα Comic Con. Το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα και το 2012 παρουσιάζουν την 4η διοργάνωσή του.

Το line-up του φετινού συνεδρίου είναι εντυπωσιακό, καθώς πολύς κόσμος θα μαζευτεί στο νησί της Μεσογείου. Κάποιοι είναι και παλιοί μας γνώριμοι, από την παρουσία τους στο δικό μας Comicdom Con Athens! Mike Carey, Dave Gibbons, Herb Trimpe, Ben Templesmith, Sonia Leong, Emma Rios, Declan Shalvey. Μαζί με αυτούς, μια σειρά από δημιουργούς manga, αλλά και ντόπιοι καλλιτέχνες.

Το Malta Comic Con είναι προσανατολισμένο στην οικογένεια και γι’ αυτό έχει και παιδικό πρόγραμμα με τον Tim Perkins (ΤHUNDERCATS, TRANSFORMERS, JUDGE DREDD), ο οποίος θα κάνει, και τις δύο μέρες, ένα απίθανο εργαστήρι για παιδιά, με τίτλο “Comic and Fantasy Art Workshop”, όπου τα παιδιά θα μάθουν για ξωτικά, δράκους, μάγισσες και ό,τι άλλο χρειάζεται για να ζηλέψω… εμ, για να φτιάξουν τα παιδιά ένα ωραίο fantasy comic!

Φυσικά, θα υπάρχουν και τα απαραίτητα Q&A, με πιο ενδιαφέρον το “A Meeting Of Legends”, το οποίο θα φιλοξενήσει μια κουβέντα ανάμεσα στους Herb Trimpe και Dave Gibbons. Πραγματικά, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να έχεις αυτούς τους δύο σε μια κουβέντα.

Και μιας και οι διοργανωτές έχουν πιάσει ότι “το τερπνόν μετά του ωφελίμου” δεν είναι απλά μια ωραία φράση, αλλά μπορεί να γίνει πραγματικότητα, κλείνουν το μάτι και σε επισκέπτες εκτός Μάλτας. Γι’ αυτό και έχουν προσφορές, για όσους ταξιδέψουν στο Malta Comic Con, σε 4 ξενοδοχεία! Δηλαδή, λίγα λεφτά παραπάνω να είχα, την έκανα τη βόλτα.

Πολλές ακόμη εκδηλώσεις συγκεντρώνονται σε αυτό το Con, όπως το πανταχού παρόν Cosplay. Ενδιαφέρουσα βρήκα την ύπαρξη κινητής μονάδας αιμοδοσίας, στο χώρο του Con, δίνοντας έτσι και κοινωνικό μήνυμα. Επίσης, το Malta Comic Con ικανοποιεί και τους παντός είδους gamers.

Ξέρω, ξέρω, μας πέφτει λίγο μακριά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε. Σωστά;