Chick Publications

Γράφοντας το post για το OH JOY SEX TOY, μίλησα για την εκκλησία και δη για την άποψη αυτής σχετικά με την αυτοϊκανοποίηση. Θυμήθηκα, λοιπόν, ένα BEST OF που είχε γράψει ο Θωμάς Παπαδημητρόπουλος τον περασμένο Δεκέμβρη, με θέμα τα comics που σχετίζονται με τη θρησκεία. Συνειδητοποιώντας μόλις ότι μπορεί να προκύψουν αυτό που οι φίλοι μας αποκαλούν awkward συσχετισμοί μεταξύ των δύο αυτών προτάσεων, θα σφυρίξω αδιάφορα, θα αναρωτηθώ γιατί επιμένει ο Chrome να θεωρεί λάθος το “σφυρίξω” και θα πεταχτώ μέχρι το Facebook να αλλάξω το profile pic μου σε ένα μπιφτέκι.

Εάν έγραφα εγώ εκείνο το BEST OF, θα είχε δύο πράγματα μόνο: Το BATTLE POPE και τις εκδόσεις του κύριου Jack T. Chick – και το πρώτο θα το έβαζα μόνο και μόνο για το ξεκάρφωμα. Θα μου πεις, δεν μπορείς να κάνεις BEST OF, με μόνο ένα πράγμα μέσα (άντε δύο), αλλά πρόκειται για ό,τι καλύτερο έχει βγει ποτέ για προπαγάνδα σε μορφή comic.

gay_blade_1

Οι εκδόδεις Chick πρεσβεύουν τον Ευαγγελισμό. Σε αντίθεση με ό,τι σας πει ο (καμιά φορά) αμόρφωτος καθηγητής θρησκευτικών στο σχολείο σας, οι Ευαγγελιστές (ή Ευαγγελικοί, όπως προτιμούν οι ίδιοι να λέγονται) δεν είναι αιρετικοί, καθώς ασπάζονται τα κύρια δόγματα του Χριστιανισμού, αλλά ένα, πώς να το πούμε, flavor του Χριστιανισμού λίγο πιο πικάντικό. Αυτό το τελευταίο μην το πάρετε τις μετρητοίς, γιατί ποτέ δεν είμαι σίγουρος αν οι της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε αφορίζουν για κάτι τέτοια. Όπως και να ‘χει, αυτό που πρέπει να κρατήσετε για τους ευαγγελικούς, είναι τα εξής δύο πράγματα:

1) Δέχονται εξίσου την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη ως τον αυθεντικό λόγο του Θεού.
2) Ως λόγος του Θεού, οι δύο Διαθήκες είναι και η μοναδική πηγή αλήθειας. Επομένως, σε οποιοδήποτε ερώτημα, καταφεύγουμε στη μελέτη της Αγίας Γραφής για απαντήσεις.

Προσέξτε, τα παραπάνω τα λέει και η Ορθόδοξη Εκκλησία, πάνω-κάτω, με τη διαφορά, όμως, ότι η Ορθοδοξία δέχεται και την παραβολική ερμηνεία της Αγίας Γραφής. Καλά το μαντέψατε, οι Ευαγγελικοί τα παίρνουν κυ-ρι-ο-λε-κτι-κά. Για την ακρίβεια, ό,τι είναι ρητά γραμμένο στη Βίβλο, είναι αλήθεια. Φυσικά και τα υπόλοιπα που δεν είναι ρητά γραμμένα αλήθεια είναι, αλλά εκεί μπορεί να έχει, ας πούμε, η επιστήμη ένα λόγο. Για να γίνει ακόμη πιο ξεκάθαρο αυτό, θεωρείται αλήθεια που δεν αμφισβητείται ότι ο Θεός πήρε λάσπη και έφτιαξε δύο ανθρωπάκια. Το ‘χουμε; Ωραία.

chick3

Τα comics έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές, σε πολλές χώρες, ως εκπαιδευτικό μέσο. Γιατί όχι και στη θρησκεία; Εδώ και πενήντα χρόνια, οι εκδόσεις Chick βγάζουν μικρά βιβλιαράκια με ιστορίες comics, που σκοπό έχουν να κάνουν μαθήματα χριστιανικής ηθικής, αλλά και να προσελκύσουν νέο αίμα. Τα βιβλιαράκια αυτά, τα προμηθεύεσαι σε σχετικά μεγάλες ποσότητες και τα αφήνεις εκεί που μπορεί να τα δει κόσμος, όπως σε στάσεις λεωφορείου, αίθουσες αναμονής, ή δημόσιες υπηρεσίες. Αφού εκεί μέσα είναι ο λόγος του Θεού και μάλιστα σε μικιμάου, είναι εγγυημένη η επιτυχία, σωστά;

chick1

Εάν η επιτυχία είναι να επιτίθεσαι σε καθολικούς, μουσουλμάνους, ή ινδουιστές, και να ρίχνεις στις φωτιές της κόλασης ομοφυλόφιλους και όσους κάνουν σεξ εκτός γάμου, τότε ναι, οι εκδόσεις Chick είναι απόλυτα επιτυχημένες. Εάν επιτυχία είναι να σε χαρακτηρίζουν hate group, τότε ναι, δεν το συζητάμε. Και υπάρχει πολύς λαός που προμηθεύεται αυτά τα βιβλιαράκια και τα μοιράζει στον κόσμο.

Μπορείτε να πάτε στο site των εκδόσεων Chick και να διαβάσετε και τα 235 που έχουν βγει. Αφού γελάσετε, σκεφτείτε το εξής: Περίπου 90 εκατομμύρια είναι οι ευαγγελικοί στην Αμερική. Μπορούν εύκολα να βγάλουν κυβέρνηση. Αυτό.