JUSTICE LEAGUE: WAR

Director: Jay Olivajustice-league-war_Key-Art
Script: Geoff Johns (original story), Heath Corson (adaptation)
Cast: Sean Astin, Zach Callison, Christopher Gorham, Justin Kirk, Shemar Moore, Jason O’ Mara, Alan Tudyk, Steve Blum κ.ά.
Warner Bros. Animation, DC Comics

Και να, λοιπόν, που το New 52 Universe κάνει την εμφάνιση του σε animated μορφή! Το JUSTICE LEAGUE: WAR βασίζεται στο comic JUSTICE LEAGUE: ORIGIN, των Geoff Johns και Jim Lee, το οποίο χτίζει εκ νέου την Λεγεώνα της Δικαιοσύνης για το “νέο” σύμπαν και, φυσικά, για μία νέα γενιά αναγνωστών. Η ιστορία του είναι απλή και ανταποκρίνεται στο γενικότερο στερεότυπο της συγκρότησης μίας ομάδας ηρώων: Ο Darkseid εισβάλλει στην Γη και οι υπερήρωες (Superman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern, Flash, Cyborg, Shazam) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τον σταματήσουν.

Η ταινία είναι, ως επί το πλείστον, πιστή μεταφορά του comic, με μία βασική εξαίρεση: Στην animated μεταφορά, ο Aquaman είναι απών και έχει αντικατασταθεί από τον Shazam, Γιατί; Η επίσημη δικαιολογία από την DC ήταν πως αυτό έγινε επειδή ο Aquaman θα πρωταγωνιστήσει στην δική του animated ταινία. Προσωπικά, δε μου φαίνεται ειλικρινής λόγος. Όπως και να ‘χει, αυτή είναι και η βασικότερη διαφορά. Υπάρχουν κι άλλες, αλλά όχι κάτι που να αλλάζει την ουσία της ιστορίας.

Και μιλώντας για “ουσία”, αν περιμένατε μία βαθυστόχαστη ιστορία, τότε θα μείνετε με την όρεξη. Αλλά εάν αυτό που θέλετε να δείτε είναι υπερήρωες, δράση, μπόλικο ξύλο και καταστροφή, τότε το JUSTICE LEAGUE: WAR δε θα σας απογοητεύσει.

JusticeLeagueWarStill3

Η σκηνοθεσία είναι γρήγορη και κατάλληλη για το είδος και το Μέσο. Η ιστορία και το σενάριο, όπως είπαμε, είναι αρκετά στερεοτυπική και ρηχή, αλλά από την άλλη, ούτε το comic πάνω στο οποίο βασίζεται προσπάθησε να κάνει κάτι περισσότερο από το να διασκεδάσει. Οι σκηνές δράσης είναι πολύ καλές, ειδικά όταν βλέπουμε όλη την ομάδα να συνεργάζεται για να πολεμήσει τους Parademons και τον Darkseid. Θα πρέπει να αναφερθώ ξεχωριστά στην Wonder Woman, η οποία είναι πολύ badass και σίγουρα ανταποκρίνεται στον ρόλο της πολεμίστριας-Αμαζόνας.

Το voice acting ήταν καλό, σε γενικές γραμμές. Δεν είχαμε κάποια από τις κλασικές φωνές του DC Animated Universe, αλλά όλοι οι voice actors είναι πολύ καλοί στους ρόλους τους, υπό την καθοδήγηση της θρυλικής voice director, Andrea Romano. Το soundtrack λειτουργεί περισσότερο σαν “ακουστικό χαλί” και δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.

Όσο για τα ελαττώματα της ταινίας, τρία είναι τα μεγαλύτερα, κατά την προσωπική μου άποψη. Πρώτον, το γεγονός ότι απευθύνεται κυρίως σε fans του είδους, κάτι που σημαίνει πως περιμένει από τους θεατές να γνωρίζουν, λίγο-πολύ, ποιοι είναι οι χαρακτήρες. Δεύτερον, η αντιμετώπιση της Wonder Woman από τους περισσότερους άντρες χαρακτήρες: με το που τη βλέπουν, όλοι θέλουν να της την πέσουν άμεσα. Τρίτον, οι σχέσεις μεταξύ κάποιων χαρακτήρων είναι κάπως ασυνήθιστες. Για παράδειγμα, μου κάνει εντύπωση πως ο Batman εμπιστεύεται και υπολογίζει τόσο πολύ τον Green Lantern. Βέβαια, αυτά συνέβαιναν και στο comic, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο πρέπει να χρεωθούν εντελώς στην ταινία.

justice-league-war-the-justice-league

Στο σύνολο, το JUSTICE LEAGUE: WAR αποτελεί μία διασκεδαστική ταινία για τους fans της Justice League και μία σχετικά αξιοπρεπή αρχή για το New 52 Animated DC Universe. Δεν υποκρίνεται πως είναι κάτι βαθύτερο, ή εξυπνότερο, από αυτό που δείχνει, και ο στόχος της είναι η εύπεπτη ψυχαγωγία. Και τα καταφέρνει αρκετά καλά, κατά την γνώμη μου.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q3F9ASSsHUk[/youtube]