ONLINE COMICS: MUTANT NINJA TURTLES GAIDEN

mutant_ninja_turtles_gaidenWriter/Artist: Tigerfog
http://www.mntgaiden.com/wordpress/

Ποιός από εσάς δεν ξέρει τα Χελωνονιντζάκια; Πάω στοίχημα πως δεν υπάρχει κάποιος ανάμεσα σας που να μην ξέρει τον Leonardo, τον Raphael, τον Michaelangelo και τον Donatello. Πόσοι, όμως, από εσάς γνωρίζετε πως το αγαπημένο σας cartoon (και μεγάλο μέρος της παιδικής σας ηλικίας) ήταν πρώτα ένα σκοτεινό και βίαιο comic;

Το TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES των Kevin Eastman & Peter Laird, αποτελούσε εν μέρει σάτιρα του RONIN του Frank Miller και εν μέρει (ειδικά όσον αφορά το πως μεταλλάχθηκαν οι Xελώνες και ο Splinter) του Daredevil. Το κόμικ ήταν πολύ, πολύ διαφορετικό στο θέμα βίας από τις animated σειρές και τις ταινίες που βασίστηκαν επάνω του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως ο Shredder πεθαίνει στο κόμικ, χάνοντας το κεφάλι του από τα σπαθιά του Leonardo.

Το MUTANT NINJA GAIDEN είναι ένα online fanmade comic, που επιστρέφει τις Χελώνες στο σκοτάδι και μάλιστα το κάνει πολύ πιο έντονο. Η ιστορία ξεκινά με τους 4 ήρωες μας και τον δάσκαλο/θετό τους πατέρα Splinter, να ζουν λίγο πολύ ήρεμα και ωραία. Όμως αυτό αλλάζει πολύ γρήγορα, εξαιτίας μίας καταραμένης katana που θα βρεθεί στο σπίτι τους. Σύντομα θα συμβούν τραγικά γεγονότα, με αποτέλεσμα οι 4 τους να βρεθούν υπό την επήρεια της κατάρας του σπαθιού και ο καθένας τους να χάσει ένα κομμάτι του εαυτού του: O Leonardo την τιμή του, ο Raphael την ελπίδα του, ο Donatello την πραγματικότητα του και ο Michaelangelo την ευτυχία του. Οι δρόμοι τους χωρίζουν και το κόμικ συνεχίζει 15 χρόνια μετά, με τις ενήλικες και πολύ διαφορετικές πλέον Χελώνες, στις οποίες σύντομα προστίθεται μία πέμπτη, ο Renoir, ο οποίος υποστηρίζει πως κάποτε ήταν άνθρωπος.

tmnt_adults

Σίγουρα δεν πρόκειται για ένα comic κατάλληλο για παιδιά και αρκετές φορές γίνεται υπερβολικά δραματικό/βίαιο. Όμως αυτό είναι και που το κάνει ενδιαφέρον: μία διαφορετική οπτική επάνω σε γνωστούς χαρακτήρες. Το MNTG έχει πολλές επιρροές από manga και ο δημιουργός του λέει πως ο κόσμος του είναι μία μίξη μεταξύ του αρχικού comic και της animated σειράς του 2003. Όσοι λοιπόν θέλετε να δείτε τους παιδικούς σας ήρωες να ενηλικιώνονται με έναν σκοτεινό τρόπο, μπορείτε να διαβάσετε το comic εδώ.

Τον Τιgerfog και τις δουλειές του μπορείτε να τις βρείτε στο Facebook, στο Twitter και στο Deviant Art.