SNAPSHOT REVIEWS 27-02-14

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

SUPERIOR-SPIDERMAN-28SUPERIOR SPIDER-MAN #28
Writer: Dan Slott
Artist: Giusepe Camuncoli
Marvel Comics

Ο Green Goblin, πλέον γνωστός ως “Goblin King”, επιστρέφει για τα καλά και εξαπολύει πλήρη επίθεση τόσο στον Spider-Man και το Spider-Island, καθώς και στους αγαπημένους του. Και αυτή τη φορά, ο Spidey/Ock δεν ήταν προετοιμασμένος, με αποτέλεσμα να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, σχεδόν από όλες τις πλευρές.

Η ιστορία του “Goblin Nation” συνεχίζεται, φέρνοντας ανατροπές και ενδιαφέροντες δυναμικές. Προς το παρόν, η εξέλιξη δείχνει υποσχόμενη και μάλλον έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την κανονική επιστροφή του Peter Parker. O Slott μας δίνει ένα τεύχος γεμάτο δράση, εξελίξεις και, όπως είπαμε πριν, μερικές ανατροπές. Τα pencils του Camuncoli είναι αρκετά καλά, αν και η λεπτομέρεια στο σκίτσο εξαφανίζεται μερικές φορές.

ULTIMATESCATACLYSM:  THE ULTIMATES’ LAST STAND #5
Writer: Brian Michael Bendis
Artist: Mark Bagley
Marvel Comics

To CATACLYSM φτάνει στο τέλος του και έχει έρθει η ώρα για την τελική μάχη που θα κρίνει την επιβίωση του Ultimate universe. Ο Galactus είναι έτοιμος να καταστρέψει τα πάντα, αλλά βρίσκεται αντιμέτωπος με την… Kitty Pride, ενώ οι εναπομείναντες ήρωες βρίσκονται σε μία κούρσα ενάντια στον χρόνο.

Ο πανταχού-παρών-στην-Marvel Bendis, απογοητεύει εδώ, καθώς η όλη ιστορία είναι κάπως αντικλιμακτική. Ο Bagley, πάλι, κάνει την δουλειά που κάνει πάντα. Καλό ή κακό αυτό, εξαρτάται από το αν σας αρέσει ο συγκεκριμένο σχεδιαστής. Προσωπικά, περίμενα να δω μεγαλύτερη εξέλιξή του. Επίσης, σοβαρά τώρα: η Kitty Pride πλακώνεται με τον Galactus (ο οποίος δεν μιλά καθόλου και ουσιαστικά αποτελεί plot device); Δυστυχώς, το φινάλε του πολύ-διαφημισμένου CATACLYSM έχει την αίσθηση αγγαρείας.

Kick-Ass_3_Vol_1_6_TextlessKICK-ASS 3 #6
Writer: Mark Millar
Artist: John Romita Jr.
Marvel Comics/Millarworld

Με αφορμή μία αναδρομή στο παρελθόν της Hit-Girl, επιτέλους βλέπουμε και το πιο ανθρώπινο της πρόσωπο. Βέβαια, μιλάμε για το KICK-ASS, οπότε τα περισσότερα ίχνη λογικής σταματούν εκεί. Ταυτόχρονα, η μαφία περνά στην αντεπίθεση και τα πράγματα μπαίνουν σε ένα μονοπάτι που οδηγεί στο τέλος.

Πέρα από το μόνιμο μου παράπονο που έχω από τον Romita, ο οποίος προφανώς αδυνατεί να σχεδιάσει παιδιά που δε θυμίζουν υδροκέφαλο εξωγήινο και γυναίκες χωρίς περίεργες μύτες, ο Millar μας δίνει μία μικρή ανάπαυλα από την φρενήρη παράνοια των προηγούμενων τευχών. Βέβαια, μην περιμένετε τίποτα ρεαλιστικό. Ενώ ο κόσμος του KICK-ASS ξεκίνησε ως η ιδέα του “πώς θα ήταν ο κόσμος, αν καθημερινοί άνθρωποι αποφάσιζαν να γίνουν υπερήρωες;”, έχει καταλήξει η αποθέωση της καθόλου ρεαλιστικής Hit-Girl. Εξακολουθώ να έχω περιέργεια για το πώς θα τελειώσει η ιστορία, αλλά πλέον το εν λόγω comic είναι, στην καλύτερη περίπτωση, μέτριο.

HACKTIVISTHACKTIVIST #1
Writers: Jackson Lanzing, Collin Kelly
Artist: Marcus To
Archaia Black Label

Ζούμε σε μία εποχή που το ιnternet, τα social media και η αλληλεπίδραση των χρηστών με αυτά είναι η καθημερινότητα μας. Όμως, θα μπορούσαν τα εν λόγω Μέσα να αλλάξουν τον κόσμο και πιο ενεργά;
Αυτή είναι η ερώτηση που θέτει το HACKTIVIST, το οποίο μας συστήνει το “Your Life”, ένα κοινωνικό δίκτυο που θα μπορούσε να πει κανείς πως αποτελεί το παιδί του Facebook, του Twitter και των Anonymous. Το “Your Life” είναι το μεγαλύτερο τέτοιο Μέσο στην ιστορία της ανθρωπότητας και οι ιδρυτές του, έχοντας συνειδητοποιήσει τη δύναμη που κατέχει, αποφασίζουν να διαμορφώσουν και να αλλάξουν τον κόσμο.

Η ιδέα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και ανήκει στην… Alyssa Milano. Ναι, δεν διαβάσατε λάθος, το comic είναι δημιουργία της, τουλάχιστον στο επίπεδο του concept. Το σενάριο πάσχει από γενικεύσεις και κάποια στερεότυπα, αλλά από την άλλη κρατά το ενδιαφέρον και παίζει ωραία με τα τρέχοντα γεγονότα στον χώρο του internet. Το σχέδιο είναι αξιοπρεπέστατο, αν και επιδέχεται βελτιώσεις. Σε γενικές γραμμές, ως πρώτο τεύχος μου κέντρισε την περιέργεια, αν και δεν με τρέλανε κιόλας.

500px-Batman_Joker's_Daughter_Vol_2-1_Cover-1BATMAN: JOKER’S DAUGHTER
Writers: Marguerite Benett
Artist: Meghan Hettrick
DC Comics

Μία νέα ψυχοπαθής παρουσία στην Gotham (θαρρείς και δεν έχει αρκετές) κάνει την εμφάνιση της. H “κόρη του Joker”, όπως θέλει να αυτό-αποκαλείται, θέλοντας να γίνει αποδεκτή ως villain και να αποδείξει την αξία της στον εξαφανισμένο (μετά από τα γεγονότα του DEATH OF THE FAMILY) Joker, ξεκινάει στο μονοπάτι της ψύχωσης, φορώντας το κομμένο πρόσωπο του “μπαμπά” της και είναι σίγουρο πως στο εγγύς μέλλον θα αποτελέσει έναν νέο πονοκέφαλο για τον Batman.

Το σενάριο με εξέπληξε, καθώς δεν το περίμενα τόσο σκοτεινό. Όλο το comic στην ουσία εξερευνά την κάθοδο της πρωταγωνίστριας στην τρέλα, κάτι όχι και τόσο ευχάριστο, καθώς από την αρχή είναι ξεκάθαρο πως δεν πηγαίνει και πολύ καλά εγκεφαλικά. Αν μη τι άλλο, η ιστορία έχει πολύ διαφορετικό τόνο από το υπερηρωικό comic που θα περίμενε κανείς. Όσο για το σχέδιο, αυτό είναι πολύ καλό. Απέριττο και ταιριαστό, με μία ανεπαίσθητη δόση cartoon αισθητικής, αλλά και ταυτόχρονα σκοτεινό, με στρώσεις ρεαλισμού, καθώς και σουρεαλισμού, όπου χρειάζεται. Γενικά, το JOKER’S DAUGHTER ήταν μία μικρή, ευχάριστη έκπληξη που ήρθε από το πουθενά.