THE WARP: Jack “The Caesar” Kirby!

JackKirby1970Δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να ασχολείται με τα comics και να μη γνωρίζει τον Jack “The King” Kirby (28 Αυγούστου 1917 – 6 Φεβρουαρίου 1994). Οι X-Men, οι Avengers, οι Fantastic Four, o Captain America και χαρακτήρες και σύμπαντα που θα χρειαζόμασταν ολόκληρη σειρά από βιβλία για να τα περιγράψουμε οφείλουν πολλά σε αυτόν. Αυτό που δεν είναι και τόσο γνωστό είναι η ιστορία που θα περιγράψουμε παρακάτω.

Το 1969, ο σκηνοθέτης Sheldon Feldner ήρθε σε επαφή με τη Marvel, θέλοντας να μάθει αν κάποιος από τους σχεδιαστές της θα ενδιαφερόταν να σχεδιάσει τα κοστούμια για το θεατρικό JULIUS CAESAR του William Shakespeare που θα ανέβαζε στο νεόκτιστο Cowell College του Πανεπιστημίου της California στη Santa Cruz, με μια ομάδα φοιτητών. Ο Stan Lee συνέστησε στον Feldner να επικοινωνήσει με τον Jack Kirby που είχε μετακομίσει πρόσφατα στην California, μαζί με την οικογένεια του. O Kirby σχεδίασε τα κοστούμια αφιλοκερδώς και έδωσε και ένα σχέδιό του που χρησιμοποιήθηκε για την αφίσα και τα εισιτήρια της παράστασης.

roman-garrison-soldier-300-692x1024

poster

calpurnia-and-maid

196905-JuliusCaesarMilitary_photocopy-660x1024
Αν σε κάποιους από εσάς φαίνονται οικεία, υπάρχει εξήγηση. Η αισθητική τους είναι παραπλήσια με τα κοστούμια των New Gods, χαρακτήρων που δημιούργησε για τη DC το 1971.

New Gods 1