SNAPSHOT REVIEWS 09-10-14

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Cutter 1CUTTER #1
Writer: Robert Napton, Seamus Kevin Fahey
Artist: Christian DiBari
Image Comics (Top Cow)

Πωπω, μάπα! Πωπω, μάπα! Ναι, το ξέρω ότι δεν είναι σωστό να εκφράζομαι έτσι. Αλλά τί να κάνω; Όχι, άκου και πες μου αν κάνω λάθος.

Μικρή πόλη και μια ομάδα ανθρώπων ξέρει κάτι για το μυστηριώδη θάνατο μιας κοπέλας, 30 χρόνια πριν. Και τώρα, η κοπέλα αυτή – ή ένα άλλο εκδικητικό πνεύμα – παίρνει το αίμα της πίσω και κάνει κομματάκια τους κακούς. Κομματάκια=cutter. Ένα οποιοδήποτε επεισόδιο του SUPERNATURAL. Το κακό το κλισέ.

Και όλα αυτά, με το χειρότερο σχέδιο στον κόσμο! Πραγματικά! Αν βαριόνταν μία φορά οι συγγραφείς (σοβαρά τώρα, χρειάστηκαν δύο;), ο σχεδιαστής το έκανε στην τουαλέτα. Είχα και το δεύτερο τεύχος, αλλά είχα και καλύτερα πράγματα να κάνω. Να ανοιγοκλείνω τη βρύση, ας πούμε.

Birthright-01BIRTHRIGHT #1
Writer: Joshua Williamson
Artist: Andrei Bressan
Image Comics

Και αφού έκλεισα τη βρύση, γιατί έχω και οικολογική συνείδηση, είπα να πιάσω στα χεράκια μου το BIRTHRIGHT. Και μπαμ! Να και κάτι ενδιαφέρον. Και όμορφο.

Ένα πιτσιρίκι χάνεται, τη μέρα των γενεθλίων του, και όλοι κατηγορούν τον πατέρα. Η οικογένεια διαλύεται, ο μπαμπάς πίνει, ο μεγάλος αδερφός ελπίζει. Λίγο καιρό αργότερα, εμφανίζεται και πάλι. Ψηλός, γεροδεμένος, με μαύρα μακριά μαλλιά και αμφίεση που θυμίζει Conan. Παρεμπιπτόντως, κούκλος! Πώς μεγάλωσε τόσο, σε τόσο λίγο χρόνο; Τί του συνέβη; Πού ήταν; Και γιατί επέστρεψε; Ε, δε θα σας τα πω, δα, όλα!

Το σχέδιο κουκλίστικο, αλλά και λεπτομερές. Θυμίζει παιδικό παραμύθι, αλλά με την υποβόσκουσα απειλή, κάτι κακό που είναι κρυμμένο. Ο φανταστικός κόσμος που πλάθουν οι δημιουργοί είναι απλά υπέροχος! Ο Πήτερ Παν συναντά τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Τί άλλο να ζητήσω;

ATCD-01A TOWN CALLED DRAGON #1
Writer: Judd Winick
Artist: Geoff Shaw
Legendary Comics

Είχαμε ανακοινώσει, πριν καιρό, τις νέες εκδόσεις τις Legendary Comics, και αυτή ήταν που μου τράβηξε την προσοχή. Και ο βασικός λόγος είναι ο Judd Winick. Του έχω μια κάποια αδυναμία και ένα από τα αγαπημένα μου comics, το BARRY WEEN, BOY GENIUS, είναι δικό του δημιούργημα. Και σε αυτό το comic τα πάει μια χαρά.

Οι Vikings κάποτε πολέμησαν και σκότωσαν τον τελευταίο δράκο, αλλά αυτός ήταν θηλυκός και άφησε πίσω ένα αυγό. Ένα άθραυστο αυγό. Και για αυτό το λόγο, το μετέφεραν στη μακρινή Αμερική και το έκρυψαν. Χρόνια μετά, στη σύγχρονη Αμερική, μια πόλη έχει αναπτυχθεί. Μια πόλη που ονομάζεται Dragon (duh!). Οι κάτοικοι είναι εντελώς ανίδεοι για τον κίνδυνο που βρίσκεται τόσο κοντά τους. Και θα έρθει ακόμη πιο κοντά.

Ενδιαφέρουσα ιστορία, ωραίοι χαρακτήρες και ένα μεγάλο, χορταστικό τεύχος. Πραγματικά χορταστικό – 58 σελίδες! Αν είχε και κομματάκι καλύτερο σχέδιο, θα χοροπηδούσα γύρω-γύρω στο σαλόνι μου. Ίσως βελτιωθεί στην πορεία και πάψουν τα πρόσωπα να είναι τόσο τετράγωνα και sketchy.

Κατά τα άλλα, περιμένω το επόμενο πως και πως!

Men of Wrath 1MEN OF WRATH #1
Writer: Jason Aaron
Artist: Ron Garney
Marvel Comics (Icon)

Όταν μια ιστορία προσπαθεί να με πείσει ότι όλα ξεκίνησαν από κάτι πρόβατα, λέω να της δώσω μιαν ευκαιρία. Ευτυχώς, δεν απογοητεύτηκα.

Μια οικογένεια έχει ιστορικό βίας. Και ο τωρινός απόγονος, και πρωταγωνιστής μας, το έχει ανάγει σε επάγγελμα. Είναι επαγγελματίας εκτελεστής, πολύ καλός και πολύ ψυχρός. Και μιας κάποιας ηλικίας, αν και κρατιέται καλά – κοτσονάτος που λέμε. Όμως, αυτή η τελευταία δουλειά του, θα είναι πιο πολύπλοκη από τις προηγούμενες. Σκοτεινό και βίαιο, με έναν σκληρό πρωταγωνιστή, που στην ταινία θα πρέπει να τον παίξει ο Bruce Willis. Καλό είναι.

Ο Garney καταφέρνει, με εξαιρετικό τρόπο, να ξεπεράσει τον superhero εαυτό του (έχει κάνει λίγο απ’ όλα στη Marvel) και αναδεικνύει μιαν άλλη του, σκοτεινή, πλευρά, που μου αρέσει πολύ.

Gotham_Academy-01GOTHAM ACADEMY #1
Writers: Becky Cloonan, Brenden Fletcher
Artist: Karl Kerschl
DC Comics

Μου αρέσουν οι εφηβικές ιστορίες. Ιστορίες με παγιδευμένους εφήβους, που ψάχνουν κάτι παραπάνω στο μυστήριο της ζωής. Που είναι ιδιαίτεροι, θαρραλέοι και ταλαντούχοι, αλλά και ταλαιπωρημένοι.

Όπως η Olive, ένα κορίτσι που φοιτά στην κυριλέ Gotham Academy, με υποτροφία του ομίλου Wayne (μην ξεχνάμε ότι η σειρά είναι spin-off). Κλισέ… Κλισέ παντού. Η Olive, ο μάλλον πρώην της, Kyle, και η μικρή του αδερφή, η συγκάτοικος, η “ωραία” του σχολείου, όλοι χαρακτήρες που ξέρουμε, που φανταζόμαστε που πάνε και πώς θα εξελιχθούν οι μεταξύ τους σχέσεις, μέσα από το μυστήριο που καλύπτει την Ακαδημία. Ε, και; Πάντα μου άρεσαν τα καλογραμμένα κλισέ.

Η ίδια η Ακαδημία έχει ολίγον από Hogwarts και είναι τόσο ζωντανή όσο της πρέπει, μιας και είναι στον ίδιο τον τίτλο. Μέσα στους τοίχους της, ψήθηκα ήδη ότι μπορούν να γίνουν τα πιο απίθανα πράγματα.