Hercules #1

Λίγα πράγματα...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Hercules #1

WriterDan AbnettArtistLuke RossPublisherMarvel Comics

Στο νέο volume του HERCULES, ο Dan Abnett αποσκοπεί στο να περιγράψει τη ζωή του μυθικού ήρωα στη σύχρονη κοινωνία. Έτσι, στο πρώτο τεύχος της σειράς, οι αναγνώστες παρακολουθούν τον Hercules, να προσπαθεί να βοηθήσει δύο παιδιά να σώσουν την μεγαλύτερη αδερφή τους από το αγόρι της, του οποίου το σώμα έχει καταληφθεί από ένα προιστορικό δαίμονα.

Η ιστορία δεν έχει κάτι πρωτότυπο να επιδείξει, αφού εν τέλει ο Hercules κυκλοφορεί, οπλοφορεί και εξορίζει το δαίμονα, όμως ο συγγραφέας χρησιμοποιεί αυτή τη μάχη ως μεταφορά μιας διαμάχης μεταξύ του σύγχρονου τρόπου ζωής και των αξιών μιας παλιότερης κοινωνίας. Ο Abnett προσπαθεί να παρουσιάσει τον Hercules ως έναν ήρωα που έχει πλήρως αφομοιώθεί στην αμερικάνικη κοιωνία, αλλά επίσης δημιουργεί και αντιφάσεις, αφού ο ήρωας φαίνεται να αναφέρει πως προέρχεται από κάτι παλιότερο από την ελληνική εποχή.

Γενικά, ο τίτλος δεν φαίνεται ότι θα παίξει με τα στοιχεία της ελληνικής μυθολογίας, αλλά θα κινηθεί γύρω από ένα μωσαικό θρύλων και δαιμόνων, με τον συγγραφέα να μη προσπαθεί να δομήσει πολύπλοκα storylines, αλλα να ακολουθεί την πεπατημένη των “monster of the week”, που θα οδηγήσει σε μια τελική μάχη ενάντια σε μια “Αποκάλυψη”. Αν συνεχίσει με αυτό το μότιβο, η σειρά φαίνεται ότι θα περάσει χωρίς να προσφέρει κάτι άξιομνημόνευτο.