Invincible Iron Man #6

Περισσότερο filler παρά αρχή νέου storyline
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Invincible Iron Man #6

WriterBrian Michael BendisArtistMike DeodatoPublisherMarvel Comics

Το INVINCIBLE IRON MAN αποτελεί τον flagship τίτλο του “All-New All-Different” Marvel relaunch, αλλά αυτό το τεύχος, που αποτελεί το πρώτο του νέου arc, δεν ανταποκρίνεται στον χαρακτηρισμό. Με το CIVIL WAR II να βρίσκεται προ των πυλών, το arc αυτό φαίνεται να αποτελεί περισσότερο ένα filler μεταξύ του προηγούμενου storyline και του επερχόμενου event. Το τεύχος έχει πολύ αργό pacing, με τον Bendis να αρκείται στην επέκταση των subplots που εισήγαγε στα προηγούμενα.

H αλήθεια είναι πως, παρά την ανωτερότητα του David Marquez, ο Deodato, που αναλαμβάνει τα ηνία του artwork σε αυτό το τεύχος, είναι καλός σχεδιαστής και αρκετές φορές έχει αποτελέσει το σωσίβιο κακογραμμένων σειρών. Όμως, παρά τη δυνατή εισαγωγή, κάπου στα μέσα του τεύχους, τα mainstream ρεαλιστικά πλάνα του, δίνουν την θέση τους σε πιο απλά και λιγότερο λεπτομερή panels, με τη διαφορά να είναι τόσο έντονη που δίνει την εντύπωση της ύπαρξης δεύτερου σχεδιαστή. Μάλιστα, σε αυτές τις σκηνές, ο Tony Stark θυμίζει περισσότερο ένα “τζιβάτο” Keanu Reeves και λιγότερο τον Robert Downey Jr., κάτι που αποκλίνει από τη συνηθισμένη απεικόνιση του Iron Man των τελευταίων ετών. (Εκτός αν ο σχεδιαστής γνωρίζει κάτι παραπάνω.)

Πάρα τα προβλήματα του, το έκτο αυτό τεύχος της σειράς δεν είναι σε καμία περίπτωση κακογραμμένο, αλλά μοιάζει με ένα τυπικό τεύχος δια χειρός Bendis, που όταν δεν είναι στις καλές του, προσφέρει μέτρια και αδιάφορα αποτελέσματα.