Arrow S04E23

Schism
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Arrow

Season/EpisodeS04E23 WritersGreg Berlanti, Marc Guggenheim, Andrew Kreisberg, Wendy Mericle DirectorJohn Behring CastStephen Amell, David Ramsey, Willa Holland, Emily Bett Rickards, Neal McDonough, John Barrowman NetworkThe CW

“Ό, τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο”, λέει το λαϊκό άσμα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι το ARROW δεν τελείωσε. Έχουν τελειώσει, όμως, όσα ζήσαμε στη δεύτερη σεζόν και όσα παλέψαμε στην τρίτη. Η τέταρτη σεζόν είχε πολλά προβλήματα – αρκεί να διαβάσετε όσα review έχω γράψει ως τώρα – αλλά το φινάλε ήταν η ταφόπλακα. Ας μην προτρέχω, όμως.

Η μεγάλη απειλή στη σεζόν ήταν το σχέδιο του Damien Darkh να καταστρέψει τον κόσμο, φτιάχνοντας τη δική του κιβωτό του Νώε. Αυτό θα το κάνει με το να βουτήξει τον κόσμο σε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα, έχοντας επιλέξει κάποιους εκλεκτούς που θα επιβιώσουν σε ένα υπόγειο συγκρότημα κατοικιών. Και η Team Arrow πρέπει να βρει τρόπο να τον σταματήσει.

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι ένας λόγος που μου αρέσει ο Green Arrow ως χαρακτήρας, είναι ο ίδιος λόγος που λατρεύω τον Daredevil: είναι street-level ήρωες. Έχουν να προστατέψουν μια πόλη, μια γειτονιά, όχι πάντα ενάντια σε υπερφυσικούς εχθρούς και super-villains, αλλά σε απλούς ανθρώπους, τη μαφία, εμπόρους ναρκωτικών, το οργανωμένο έγκλημα. Και αυτοί αποδεικνύονται συχνά οι χειρότεροι εχθροί. Ο Oliver είναι brawler, έτοιμος να φάει εκατό μπουνιές για να ρίξει μία. Δεν παραδίνεται, δεν υποτάσσεται και μπράβο του. Αλλά ας είμαστε σοβαροί. Δεν είναι ότι μπορεί να αρχίσει τα ξυλίκια με μάγους, ή να σώσει τον κόσμο από πυρηνική καταστροφή.

Αυτό λείπει από το ARROW. Να απαντήσει κάποιος στην ερώτηση: Ποιός είναι ο Oliver/Green Arrow; Είναι ο αδίστακτος vigilante; Είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης που θα δώσει ελπίδα; Είναι ο γλυκούλης αρραβωνιάρης; Είναι ο τύπος με το αποκρυφιστικό τατουάζ; Θα μπορούσα να γράφω για ώρες για όσα πήγαν στραβά σε αυτό το φινάλε. Από τον γελοίο λόγο του Oliver πάνω σε ένα ταξί, μέχρι το ότι όλοι έχουν χρόνο για κουβεντούλα, ενώ ο κόσμος χάνεται. Αλλά δεν έχει καμία σημασία. Τίποτα δεν έχει σημασία αν δεν απαντηθεί αυτή η ερώτηση. Αν οι δημιουργοί δεν βρουν την ταυτότητα του ήρωα, όλοι θα παρακαλούσαμε αυτές οι βόμβες να είχαν απαλλάξει τη σειρά από τον διασυρμό.