Μαντάμ Κομπιλέ: Επιστροφή Στο Σπίτι

Μια ακόμη αυτοέκδοση που αξίζει να τσεκάρετε
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Μαντάμ Κομπιλέ: Επιστροφή Στο Σπίτι

Writer/ArtistΔιονυσία ΔεδούσηPublisherΑυτοέκδοση

Στο πρόσφατο Comicdom Con Athens 2016, η Διονυσία Δεδούση κυκλοφόρησε τη δεύτερη αυτοέκδοσή της, με πρωταγωνίστρια τη μαγισσούλα ΜΑΝΤΑΜ ΚΟΜΠΙΛΕ. Η Κομπιλέ έχει κάνει την πρώτη της εμφάνιση (και όχι μόνο) στους καταλόγους των εκθέσεων του ετήσιου Comic N’ Play, το οποίο λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη από το 2001, ξεκινώντας από τη Φοιτητική Εβδομάδα του ΑΠΘ. Η πρώτη αυτοέκδοση είχε πρωταγωνιστή έναν άλλο χαρακτήρα της, τον Ντέμη Γκαντέμη, ο οποίος είχε εμφανιστεί και αυτός στους εν λόγω καταλόγους.

Εν αντιθέσει με τον Ντέμη Γκαντέμη, η Κομπιλέ είναι σε οριζόντιο comic strip format, αλλά με ίδιο αριθμό σελίδων. Όμορφη έκδοση, με καθαρό χρώμα, το ελαφρώς καρτουνίστικο σχέδιο της Δεδούση, και ένα ανάλαφρο αλλά αγνά αστείο σενάριο, στο οποίο η στραβή μαγισσούλα έχει χαθεί κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά και η μόνη της ελπίδα, η ιπτάμενη σκούπα, είναι αιχμάλωτη από τις ρεμαλο-νυχτερίδες βοηθούς της, Γέμη και Ασφόδελο, που θέλουν να το ρίξουν έξω!

Μία μικρή αλλά λίαν συμπαθητική αυτοέκδοση, η οποία, εν μέσω φιλόδοξων αυτοεκδόσεων που σειριοποιήθηκαν και έχασαν τον χαρακτήρα τους, αποδεικνύει ότι μία μικρή, σύντομη ιστορία, εάν είναι καλοφτιαγμένη, στέκει καλύτερα.