Aquaman: Rebirth #1

Ξαναζεσταμένο φαγητό
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Aquaman: Rebirth #1

WriterDan AbnettArtistsScot Eaton, Oscar JimenezPublisherDC Comics

Αν και το AQUAMAN ξεκίνησε πολύ δυναμικά στο NEW 52, υπό την πένα του Geoff Johns, από τη στιγμή που ο συγγραφέας εγκατέλειψε το τιμόνι του τίτλου, η σειρά βούλιαζε συνεχώς. (Βέβαια, οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν έδωσα στον τίτλο πολλές ευκαιρίες για να μου αποδείξει το αντίθετο…)

Το DC REBIRTH δίνει την δυνατότητα στο Dan Abnett να ξανασυστήσει στο αναγνωστικό κοινό τον τίτλο και τον χαρακτήρα, με αυτό το τεύχος, που θυμίζει αρκετά το “μακρινό” AQUAMAN #1 του NEW 52. Ενώ στα υπόλοιπα REBIRTH τεύχη, τα creative teams είτε σκιαγραφούν τις επιδράσεις του event στους χαρακτήρες, είτε προσέγγιζουν τους ήρωες από μια νέα οπτική γωνία, εδώ ο συγγραφέας αποφασίζει να μην ρισκάρει, και μας σερβίρει ένα ξαναζεσταμένο φαγητό.

Ο Aquaman είναι ένας από τους iconic ήρωες της DC και όπως και η Wonder Woman προσπαθεί να μοιράσει τη ζωή του μεταξύ δύο κόσμων. Για την Ατλαντίδα, αποτελεί έναν βασιλιά, αλλά και πρέσβη αυτής της άγνωστης χώρας με τον υπόλοιπο κόσμο, όμως για τον έξω κόσμο είναι ένας από τους πιο διάσημους υπερήρωες. Η τόσο generic πλοκή αυτού του τεύχους αποτυπώνει μια έλλειψη έμπνευσης του συγγραφέα για κάποιον νέο, καλύτερο τρόπο απόδοσης των περιπετειών του ήρωα.

Γενικά, μοιάζει να λείπει αυτό το “κάτι” που θα κάνει τον αναγνώστη να επιστρέφει κάθε μήνα, για να γευτεί κάτι περισσότερο από μια απλή καταγραφή των γεγονότων. Βέβαια, οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο τον συγγραφέα, αφού ανέλαβε τη σειρά στο τεύχος #49 του προηγούμενου volume, και έπρεπε, μέσα σε διάστημα πέντε μηνών, να παραδώσει δύο τεύχη με τα οποία θα μας εισάγει στον κόσμο του Aquaman. Όπως και να ‘χει, το αποτελέσμα καταλήγει αδιάφορο.