Έφυγε Από Τη Ζωή Ο Jack Davis

Ο θρυλικός σχεδιαστής των EC και Mad Magazine

Απεβίωσε, πλήρης ημερών, στα 91 του, ο διάσημος σκιτσογράφος Jack Davis, γνωστός για τα έργα του στην EC Comics και στο Mad Magazine.

Γεννηθείς το 1924 στην Atlanta της Georgia, ξεκίνησε πολύ γρήγορα να ασχολείται με το σχέδιο, κάνοντας σκίτσα για την εφημερίδα του σχολείου του, για τα NAVY NEWS, όσο υπηρέτησε στο ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, και λίγο αργότερα για το ATLANTA JOURNAL. Ύστερα από μια επικερδή εικονογράφηση για την Coca Cola, μπόρεσε να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, και ένα χρόνο αργότερα, έπιασε δουλειά στην EC Comics, του William Gaines. Έχοντας ήδη γίνει γνωστός για τα σχέδιά του στα TALES FROM THE CRYPT, FRONTLINE COMBAT, VAULT OF HORROR και πολλούς άλλους τίτλους της EC, το 1952 άρχισε να συνεργάζεται με τον Harvey Kurtzman στο τότε νεοσύστατο MAD Magazine. Μέσα από τις ατημέλητες, λεπτομερείς και άκρως καρικατουρίστικες μορφές του, o Davis απέκτησε παγκόσμια φήμη, ως ένας από τους σημαντικότερους σχεδιαστές comics, ενώ αποτέλεσε σταθμό στον κόσμο της διαφήμισης, κυρίως μετά τη δουλειά του στην αφίσα της ταινίας IT’S A MAD MAD MAD MAD WORLD, του 1963.

Ο Jack Davis είχε τιμηθεί με αρκετά βραβεία, με σπουδαιότερο το Milton Caniff Lifetime Achievement Award, από την National Cartoonists Society, το 1996, ενώ είχε εισαχθεί στο Will Eisner Hall of Fame, το 2003, και το Society of Illustrators Hall of Fame, το 2005.