Deathstroke #1

Ένα τεύχος γεμάτο προδοσίες, μυστικά και… flashbacks

Ίσως η μετάβαση από το New 52 στο REBIRTH να φέρνει κάποια σύγχυση στους fans της DC, το τεύχος αυτό όμως αποτελεί μια ξεκάθαρη και ακριβή επανένταξη του Deathstroke στο σύμπαν των superheroes.

Στο DEATHSTROKE #1, την αρχή της νέας σειράς, βλέπουμε τον πασίγνωστο assassin να συμμαχεί με τον παλιό του φίλο και συνταξιοδοτημένο στρατιώτη, τον Wintergreen, με στόχο να αποτρέψει την δολοφονία ενός κρατούμενου υψίστης σημασίας. Ο κεντρικός ήρωας θα έρθει αντιμέτωπος  με δολιοφθορά, πολιτικές συνωμοσίες, πισώπλατα χτυπήματα από συμμάχους και φαντάσματα του παρελθόντος. Μέσα στις σελίδες αυτές, αποκαλύπτονται σημαντικά στοιχεία για την ιστορία του Slade και σκιαγραφείται ο χαρακτήρας του, ο χαρακτήρας του αφοσιωμένου και “ουδέτερου” κυνηγού κεφαλών, ο οποίος όμως κρατάει και την ανθρωπιά του έως ένα σημείο. Δεν είναι ένας “κακός” κακός, αλλά ένας συμπαθητικός αντιήρωας. Αν και πιστεύω ότι αυτός ο χαρακτηρισμός ίσως να ταίριαζε λίγο περισσότερο στον Deadshot, σίγουρα είναι ευχάριστο να ανακαλύπτεις ότι ακόμα και κάποιος τόσο αδυσώπητος όσο ο Slade έχει μια φωτεινή πλευρά

.Screen-Shot-2016-08-23-at-10.51.19-PM-1024x518

Οι αρχικές δύο σελίδες κρύβουν μια μικρή ανατροπή, υπόσχονται μια δυναμική πλοκή και, σε γενικές γραμμές, η συνέχεια δεν απογοητεύει. Ένα από τα καλύτερα σημεία του #1 είναι σίγουρα η χημεία του Deathstroke με τον βετεράνο Wintergreen, έναν ψιλοξεχασμένο χαρακτήρα της DC. Το concept θυμίζει λίγο αυτήν την απρόσμενη συνάντηση που όλοι είχαμε κάποτε με τους πρώην κολλητούς μας, στην οποία ξεκινάμε να αναπολούμε τα παλιά. Η σχέση του Slade με την οικογένειά του δεν παρουσιάζεται εκτενώς και αποτυπώνεται κάπως άτσαλα. Δεν ήταν κάτι που με δυσαρέστησε, πάντως.

Ο βασικός villain είναι ο Clock King, ο οποίος είναι ένας από τους πιο cheesy villains της DC. Παρ’ όλα αυτά, μου άρεσε το design του και οι δυνάμεις του. Το σχέδιο ήταν λεπτομερές, φανερώνοντας ένα… προσεκτικό χέρι εκ μέρους του Carlo Pagulayan. Πάντως, προτιμούσα την παλιά στολή του Deathstroke.

Αυτό που με αποπροσανατόλισε λίγο είναι το όλο concept της προδοσίας, για το οποίο μαθαίνουμε περισσότερα στο προηγούμενο DEATHSTROKE: REBIRTH #1. Η αρίθμηση και η διαδοχή των τευχών είναι κάτι που μπερδεύει τους νέους, αλλά ίσως και τους πιο έμπειρους αναγνώστες. Εμένα με μπέρδεψε, πάντως, αν και δεν είμαι και πρωτάρης.

Για αρχή, καλό ήταν. Θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο, εδώ που τα λέμε, αλλά καλό ήταν. Το όλο event του REBIRTH το θεωρώ λίγο περιττό και με απομάκρυνε κάπως από την DC τον τελευταίο καιρό. Θα ήταν, όμως, αδικία να κακολογήσω για αυτόν τον λόγο το (παρά τα ελαττώματά του) αξιόλογο DEATHSTROKE #1. Αν σας αρέσει ο χαρακτήρας και θέλετε να προετοιμαστείτε για την επικείμενη εμφάνισή του στο κινηματογραφικό σύμπαν, μη διστάσετε να το διαβάσετε!