Ohio Is For Sale

"I'll have that with a cup of coffee, please"
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ohio Is For Sale

Writer/ArtistJon AllenPublisherAlternative Comics

Τρεις συγκάτοικοι έχουν κάνει τον ωχαδερφισμό σημαία και σκοτώνουν το χρόνο τους (ή και ο ένας τον άλλον, κατά λάθος). Μισθωτή εργασία, ταξίδι στην Κόλαση και πίσω, αντιμετώπιση ιώσεων, βραδινές βόλτες με το αμάξι, διαπιστώνοντας ότι οι βαθύτεροι πόθοι της καρδιάς είναι για τα μπάζα, και απρόσμενοι επισκέπτες, διανθίζουν με μπόλικο σαρκασμό και ξεγνοιασιά, το comic. Ανεπιτήδευτο χιούμορ και ακόμη αστειότερες απεικονίσεις πεζής καθημερινότητας, θα σε κάνουν να χαμογελάσεις και να σκεφτείς “coolαρε, man”.

Επιπλέον, μου αρέσει όταν κάποιος φέρεται σαν άνθρωπος αντί σαν πολυεθνική! Αυτό το ξιπασμένο marketing, από “Όου, σήμερα είναι η τυχερή σας μέρα, θα σας ‘χαρίσουμε’ ένα tablet με το ζόρι και πακέτο σύνδεσης τάδε! Μισό λεπτό (ώρα) να σας πρήξουμε, μη το κλείνετε… μπιιιπ!”, που αναγκάζουν ορισμένοι τους υφιστάμενούς τους να λένε, μέχρι την “προσκυνήστε το είδωλο” συμπεριφορά, ψωνισμένων φτασμένων και καλά, ε, μου σπάει τα νεύρα!

Εδώ, ο δημιουργός, Jon Allen, είναι λιτός, περιεκτικός και κιμπάρης (μπορεί να πρόκειται για εξαναγκασμένο κιμπαριλίκι, λόγω χρηματοοικονομικου γίγνεσθαι, αλλά και πάλι… ακόμη περισσότερα συγχαρητήρια αξίζει!), καθώς προσφέρει τη μέχρι στιγμής σειρά ελεύθερα, εδώ. Αν σου αρέσει, πάρ’ το. Αν όχι, don’t. Έτσι απλά. Μπράβο του, μπράβο και στην Alternative Comics που το στηρίζει και εκτός από το να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία, ας αγοράσουμε και κανένα αντίτυπο. δεν πληρώνεται το νοίκι με ευχές.