All-Star Batman #3

Υπέροχο story από υπέροχο creative team
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

All-Star Batman #3

WriterScott SnyderArtistJohn Romita Jr.PublisherDC Comics

Ένα από τα μύρια θετικά του Caped Crusader, είναι ότι έχει ένα από τα καλύτερα και πιο πλούσια rogues galleries. Το ALL-STAR BATMAN το προβάλλει αυτό, στο maximum, με το τρίτο τεύχος να συνεχίζει την καλοστημένη δράση, αλλά και την εμβάθυνση στο backstory. Μετά την κατά μέτωπο σύγκρουση με τον KGBeast (νοσταλγία full από 80s και 90s), Batman και Two-Face σώζονται από τον Duke και κουράρονται από τον Harold Allnut (ξανά νοσταλγία, γιατί έτσι!). Μετά από ένα flashback σχετικά με τους νεαρούς Bruce Wayne και Harvey Dent, οι ήρωες ξεκινούν για το Wayne Manor, μέσα από τους υπονόμους, και αιφνιδιάζονται από ninjas (πιθανότατα Owls), που δίνουν το πάνω χέρι, για άλλη μια φορά, στον Two-Face.

Ο Scott Snyder, σε αυτό το τεύχος, επιβραδύνει λίγο την, κατά τα άλλα, ιλιγγιώδη σε ταχύτητα, εξέλιξη της ιστορίας, για να δώσει ανάσες στον αναγνώστη, αλλά και περισσότερη συναισθηματική επένδυση στους χαρακτήρες. Η σκηνή με το flashback στο Arkham Asylum και η απροσδόκητη επιστροφή των KGBeast και Allnut, δίνουν βάρος ενός all-time classic comic, ενώ οι σκηνές είναι έξυπνα στημένες, ώστε ο αναγνώστης να γυρνά κάθε σελίδα με μπόλικη αγωνία. Το σκίτσο του John Romita Jr. είναι απλά τέλειο, με τον διάσημο σχεδιαστή να αιχμαλωτίζει το βλέμμα σε κάθε panel. Ο Batman, ως πιο ανθρώπινος και street level ήρωας, ταιριάζει απόλυτα στον Romita, με σκηνές όπως την αιματηρή μάχη με τον KGBeast και την απεικόνιση του Duke, να εντυπωσιάζουν σε ύφος και ρεαλισμό.

Όσοι δεν έχετε ξεκινήσει τη σειρά, μην το σκέφτεστε. Το ALL-STAR BATMAN είναι μέσα στα καλύτερα comics της χρονιάς!