Top 100 DC Comics

90-81: The One With The Last Czarnian!
83

Lobo: The Last Czarnian

1990-1991WritersAlan Grant, Keith GiffenArtistsSimon Bisley, Keith GiffenDC Comics

Μέχρι το 1990, οι αναγνώστες των comics είχαν ήδη χορτάσει από origin stories. Είχαν διαβάσει πώς οι αγαπημένοι τους χαρακτήρες έγιναν αυτοί που είναι, είχαν διαβάσει πώς οι υπεύθυνοι των εκδοτικών αποφάσισαν να εμπλουτίσουν, ή να αλλάξουν, τα origins, είχαν διαβάσει τα πάντα. Ή σχεδόν τα πάντα.

Εφτά περίπου χρόνια αφότου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο OMEGA MEN, ως villain, ο Lobo επανήλθε στο προσκήνιο, με ένα origin που απλά θα χαρακτηρίσω “διαφορετικό από τα άλλα”. Ο μεγαλόσωμος και άτρωτος τραμπούκος, έπεσε στα χέρια των Alan Grant και Keith Giffen, οι οποίοι μας αφηγήθηκαν το πώς κατέληξε να είναι ο last Czarnian: προχωρώντας σε γενοκτονία ολόκληρου του πληθυσμού του πλανήτη Czarnia, ώστε να είναι μοναδικός! Βέβαια, του ξέφυγε μία κάτοικος, η μισητή δασκάλα του στην τετάρτη Δημοτικού!

Από τη μία, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το LOBO: THE LAST CZARNIAN προϊόν της grim and gritty εποχής του. Είναι σκοτεινό, με “βρώμικο” σχέδιο και οπωσδήποτε βίαιο. Αλλά κάθε γύρισμα σελίδας, βουτάει τον αναγνώστη σε ακόμη μεγαλύτερο βάθος παραλογισμού και η βία ξεπερνάει τα όρια του γελοίου! Ο Lobo ανδρώθηκε σε αυτό το comic – δεν μάθαμε μόνο την καταγωγή του, αλλά και πώς λειτουργεί το εξωφρενικά βρώμικο μυαλό του. Και, φυσικά, το συγκεκριμένο mini series αποτέλεσε το έναυσμα για μια σειρά ακόμη ιστοριών (mini και ongoing), που δημιούργησαν μια διαφορετική γωνιά στο DC Universe. Μια γωνιά παράλογη, σουρεάλ, βίαιη και περισσότερο διασκεδαστική απ’ ό,τι θα μπορούσε να συλλάβει ο άσπιλος νους ενός αναγνώστη superhero comics!

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81