Supergirl: Being Super #1

Mια διαφορετική coming of age ιστορία

Projects όπως το SUPERGIRL: BEING SUPER, είναι πάντα ευχάριστες αλλαγές. Δεν υπάρχει το βάρος του continuity και υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων από τους δημιουργούς, οι οποίοι συνήθως δεν ανήκουν στον χώρο των comics και δίνουν τη δική τους μοναδική οπτική σε χαρακτήρες που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες.

Η Kara είναι μια 16χρονη έφηβη, η οποία περνάει την ζωή της όπως κάθε άλλος φυσιολογικός συνομήλικος της, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι έχει υπερδυνάμεις και ότι οι γονείς την βρήκαν μέσα σε ένα σκάφος, πριν από οχτώ χρόνια. Είναι η μέρα των “γενεθλίων” της και το σώμα της αρχίζει και φέρεται όλο και πιο περίεργα.

Δεν υπάρχει κάτι το επαναστατικό και ρηξικέλευθο στο τεύχος, παρόλο που σα σύνολο είναι ικανοποιητικό. Η Mariko Tamaki επικεντρώνεται στο να μας συστήσει το cast του τίτλου, αποτελούμενο από την Kara, τους γονείς της και τις δύο κολλητές της, και κάνει αρκετά καλή δουλειά στο να δώσει διαφορετικές προσωπικότητες, ιδιομορφίες και “φωνές” και εξερευνά τους προβληματισμούς της Kara, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις της ως μεταφορά για την εφηβική φάση που περνάει. Αλλά η πλοκή είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Μερικά κλεισίματα του ματιού ότι η Kara θα αρχίσει να θυμάται την αληθινή της φύση δεν είναι αρκετά. Aς ελπίσουμε ότι δε θα ακολουθήσει τον ίδιο αργό ρυθμό και στα επόμενα τεύχη η Tamaki.

Στα του σχεδίου, η Joëlle Jones είναι από τις καλύτερες επιλογές για μια coming of age ιστορία όπως το SUPERGIRL: BEING SUPER. Το στιλ της είναι πιο… προσγειωμένο και χωρίς πολλές “φανφάρες”. Όπως η Tamaki δίνει ξεχωριστές προσωπικότητες στους χαρακτήρες, έτσι και η Jones δίνει ξεχωριστά εξωτερικά χαρακτηριστικά στον καθένα, χωρίς να περιορίζεται από πρόσωπα, χρώμα δέρματος και σωματότυπο. Χρησιμοποιεί με μεγάλη ικανότητα την γλώσσα του σώματος και τις εκφράσεις του προσώπου της Supergirl, για να μας μεταφέρει το τι νιώθει και τι περνάει. Κάποιες πιο δυναμικές επιλογές για την σκηνοθεσία κάποιων σκηνών προδιαθέτουν θετικά για την εξέλιξη της ιστορίας, όταν θα μπει στο επίκεντρο η δράση.

O τίτλος θα μπορούσε να ονομάζεται και ULTIMATE SUPERGIRL. Μια σύγχρονη αφήγηση του origin ενός εμβληματικού ήρωα, που επικεντρώνεται στα εφηβικά του χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (ανακάλυψη του εαυτού του, εφηβικό δράμα), από τα χέρια δημιουργών που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο των υπερηρωικών comics. Το πρώτο τεύχος του SUPERGIRL: BEING SUPER ήταν μια άξια αρχή για την αφήγηση μιας διαφορετικής εκδοχής του origin της υπερηρωίδας. Αν και χαρακτηρίζεται από αργό ρυθμό και μηδαμινή δράση, επικεντρώθηκε στους χαρακτήρες και έθεσε τα θεμέλια για την εξέλιξη τους, με κύριο παράδειγμα, προφανώς, την Kara.