Ό,τι Φάμε Και Ό,τι Πιούμε

Καθημερινές καταστάσεις με επίκεντρο το φαγητό
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ό,τι Φάμε Και Ό,τι Πιούμε

WriterΘεόδωρος ΠαπαδόπουλοςArtistΧάρης ΜακρυγιάννηςPublisherFantasticComicsGr

Πεθερές, γιαγιάδες, καβγαδάκια μεταξύ ζευγαριών. Κλασικές καταστάσεις που λίγο-πολύ όλοι έχουμε βιώσει, ή θα βιώσουμε, κάποια στιγμή. Αυτό είναι το θέμα του Ο,ΤΙ ΦΑΜΕ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟΥΜΕ, της έντυπης έκδοσης μιας σειράς από διαδικτυακά στριπάκια, που μας δείχνει αυτές τις καταστάσεις με επίκεντρο το φαγητό.

Η αρχή είναι αρκετά μουδιασμένη, με αστεία να μην έχουν αρκετά ευρηματικά punchline (η σειρά ακολουθεί αυστηρά την δομή των τριών panels ανά strip), ωστόσο η συνέχεια είναι πολύ ανώτερη, με πιο αποτελεσματικά αστεία και την προσθήκη μιας νέας υποκατηγορίας strips, αφιερωμένα στην παρωδία των μαγειρικών reality shows, με μια μικρή γεύση…. σαδομαζοχισμού και πρωταγωνίστρια την Φράου Λίτσα, που δίνει ποικιλία στην συλλογή.

Επειδή τρία panels δεν είναι αρκετά, όπου αφιερώνονται περισσότερα από δύο συνεχόμενα strips στο ίδιο αστείο, δημιουργείται ένα μικρό running gag, που αποδεικνύει ότι λίγο παιχνίδι με το φορμάτ και το στήσιμο, μόνο καλό μπορεί να κάνει στη συλλογή.

Το σχέδιο και αυτό βελτιώνεται αργά αλλά σταθερά, όσο περνούν οι σελίδες, κάτι που έυκολα παρατηρούμε, αν συγκρίνουμε χαρακτήρες όπως η γιαγιά Δόμνα και το πως ήταν στην πρώτη και την τελευταία σελίδα που εμφανίζεται. Και εδώ, πάντως, θα ήθελα περισσότερη διαφοροποίηση στη σκηνοθεσία των panels, για να διαφοροποιούνται κιόλας περισσότερο τα strips μεταξύ τους.